130 let

Usain Bolt se přišel podělit o radost s fanoušky. | foto: JEWEL SAMAD AFP

Bolt se proběhne po Manchesteru

Sport
  •   13:25
MANCHESTER - Trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu Usain Bolt zahájí letošní sezonu v Evropě nezvyklým závodem na 150 metrů v ulicích Manchesteru. Závod na netradiční trati se poběží na tartanové dráze bez zatáčky.

"Když jsem o tom poprvé slyšel, říkal jsem si, že to bude parádní zábava," uvedl Bolt, kterého čekají hned tři premiéry. "Poprvé poběžím v závodě 150 metrů, poprvé budu startovat v Manchesteru a poprvé to bude mimo stadion na ulici," prohlásil světový rekordman na 100 a 200 metrů, který minulý týden zaběhl první letošní stovku na Jamajce s nedovolenou podporou větru za 9,93 sekundy.

Do Manchesteru se dvaadvacetiletý atlet těší i proto, že je fanouškem fotbalistů United a chystá se během své návštěvy vyrazit na Old Trafford.

Jeho manažer dokonce nedávno oznámil, že by měl Bolt v létě absolvovat běžecký trénink s největší hvězdou anglického mistra Cristianem Ronaldem.

Ve stejný den, 17. května, jako Bolt poběží ulicemi Manchesteru také legendární etiopský vytrvalec Haile Gebrselassie, který bude obhajovat prvenství v tamním prestižním závodu na 10 km.

Autor: Lidovky.cz