Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bolt změnil názor, po olympiádě v Riu končit nechce

Sport

  17:52
LONDÝN - Názory mění skoro stejně rychle, jako běhá. Jamajský sprinter Usain Bolt pouhé dva týdny po oznámení, že po olympijských hrách Riu de Janeiro v roce 2016 skončí s atletikou, prohlásil, že si kariéru naopak nejspíš prodlouží.

Usain Bolt před poloprázdnými tribunami. foto: Reuters

"Vážně o tom uvažuji. Fanoušci mi dali jasně najevo, že by se jim můj konec nelíbil. Takže uvidíme, jak to dopadne, ale ve hře teď je i možné prodloužení kariéry o další rok," citovala světového rekordmana na stovce (9,58 sekundy) a dvoustovce (19,19) agentura AP.

Nelibost s plánovaným ukončením kariéry navíc nevyslovili jen Boltovi příznivci. "Také moji sponzoři chtějí, abych pokračoval. Už jsem se o tom bavil s koučem a neměl by to být problém," dodal šestinásobný olympijský vítěz a osminásobný světový šampion.

Přestože o nejbližší budoucnosti Bolt jasno nemá, jedno ví jistě. Na olympiádě v Tokiu v roce 2020, kdy mu bude 34 let, určitě nebude. "Je to hodně daleko, ale pokud vyhraju v Riu, tak bych dokázal všechno, co jsem v kariéře chtěl. Nemělo by smysl pokračovat," prohlásil.

Bolt o změně plánů promluvil během návštěvy Londýna, kde si mimo jiné v rámci reklamní akce zatrénoval s útočníkem Sergiem Agüerem z Manchesteru City. "Na začátku byly jeho přihrávky strašné, ale pak mi došlo, že se mě jen snažil unavit," řekl argentinský fotbalista v narážce na nedělní derby s městským rivalem United, kterému jamajský atlet fandí.

"Sergio nám v minulosti dělal dost problémů, tak jsem myslel, že bych ho před zápasem trochu utahal," uvedl Bolt s úsměvem. "Ale ukázal, že má skvělou kondici. United si na něj budou muset dát velký pozor, ale věřím, že to zvládnou a získají tři body," řekl.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...