Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bonkův gól pomohl Montrealu v derby

Sport

  12:53
NEW YORK - Útočník NHL Radek Bonk vstřelil svůj třetí gól v letošní sezoně a přispěl jím k vítězství hokejistů Montrealu na ledě Ottawy 6:3. Jednou asistencí se na úspěchů Canadiens podílel také Tomáš Plekanec.

Radek Bonk (vpravo) se raduje ze své třetí letošní trefy. foto: FRED CHARTRANDAFP

Vedle brankáře Cristobala Hueta, který pochytal 36 střel, byl hlavní hvězdou prestižního souboje dvou kanadských týmů devatenáctiletý útočník Guillaume Latendresse. Ten na začátku třetí třetiny za stavu 2:1 pojistil vedení Montrealu dvěma góly v rozmezí 31 sekund.

Nadějný nováček hrál třetí zápas v prvním útoku vedle Saku Koiva a Michaela Rydera a zaznamenal dohromady už tři branky a jednu asistenci. "Díky nim se ohromně zlepšuji," konstatoval Latendresse. "Před prvním gólem mi Saku poslal skvělou přihrávku. Rozumíme se."

Odpor Senators, kteří prohráli posedmé z posledních osmi zápasů, však definitivně zlomil až v 58. minutě Mike Johnson, jenž střelou z levého kruhu pro vhazování zvýšil na 5:3. Řada a z 20 tisíc fanoušků Ottawy považovala gól za hodně laciný a při dalším lehkém zákroku si domácí brankář Martin Gerber vyslechl ironický potlesk.

"Diváci zaplatili, můžou si dělat, co se jim zlíbí. Byli zklamaní, stejně jako my," uvedl Gerber. "Víme, že umíme hrát mnohem líp a snažíme se ze všech sil."
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...