Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bouřlivák se vrátil a vyhrál

Sport

  9:58
SAN JOSE - Tenisová legenda se vrátila ve velkém stylu. Američan John McEnroe korunoval svůj comeback na kurty vítězstvím ve čtyřhře na turnaji v San Jose.

Tradiční obrázek: John McEnroe diskutuje s rozhodčími. foto: MARCIO JOSE SANCHEZ AFP

Sedmačtyřicetiletý veterán, jenž na okruhu ATP nehrál od roku 1994, porazil v nedělním finále spolu se švédským partnerem Jonasem Björkmanem americkou dvojici Paul Goldstein, Jim Thomas 7:6, 4:6 a 10:7.

"Jsem překvapený, že to šlo až do závěrečného supertie- breaku, ale nakonec vyhrál ten správný tým," prohlásil McEnroe, jenž získal 78. deblový titul v kariéře. Svou bilanci rozšířil 15 let poté, co se svým bratrem Patrickem zvítězili v Paříži. "Všechna tíha ležela na Jonasovi. Když jsme sem přijeli, myslel jsem, že buď vypadneme v prvním kole, nebo že to celé vyhrajeme," dodal slavný tenista.

Přestože se šedovlasý McEnroe po kurtu pohyboval pomaleji než ostatní hráči, v důležitých okamžicích byl vždy na pravém místě. "Vůbec nejsem překvapený. Je chytrý, hraje hlavou. Opravdu na mě udělalo dojem, jak dokázal zvládnou sílu mladších hráčů," řekl na adresu svého partnera Björkman.

Zda si úspěšnou spolupráci zopakují i na jiném turnaji, zatím nevědí. McEnroe má na tuto sezonu opět domluvenou práci jako televizní komentátor, hrát by měl i na seniorském okruhu.

Titul ve dvouhře získal v Kalifornii překvapivě Brit Andy Murray. Osmnáctiletý hráč ve finále ve třech setech porazil třetího nasazeného Lleytona Hewitta a vybojoval tak svou první trofej. Australan naopak na úspěch na okruhu ATP čeká už 13 měsíců.

Výsledky - finále:
Dvouhra:
Murray (Brit.) - Hewitt (3-Austr.) 2:6, 6:1, 7:6 (7:3).

Čtyřhra:
Björkman, McEnroe (Švéd./USA) - Goldstein, Thomas (USA) 7:6
(7:2), 4:6, 10:7.
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...