Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Box a K1 v Lucerně: Velozo českým mistrem, brutální k.o. Horáčka

Sport

  0:26
PRAHA - V Česku žijící Kubánec Miguel Velozo se v předsilvestrovský večer stal českým profesionálním šampionem v boxu v lehkotěžké váze. Na galavečeru v beznadějně vyprodané a bouřící Lucerně porazil v takticky vedeném souboji Tomáše Adámka těsně na body. Lucerna ale málem spadla zhruba o dvě hodiny dříve, když v úchvatné bitvě podle pravidel K-1 porazil drtivým k.o. český chasník Petr Horáček francouzského tanečníka Pacoma Assima.

ilustrační foto foto: www.nocbojovniku.cz

Velozo se s Adámkem utkal již před čtyřmi lety a i tehdy jej rozhodčí nejprve označili za vítěze, ale chybně. Vzápětí byl verdikt opraven na remízu. Tentorkrát se mohl Velozo radoval skutečně. Dva ze tří rozhodčích jej určili vítězem poměrem 97:96, podle třetího skončil souboj nerozhodně 95:95.

Ve druhém plánovaném vrcholu večera se utkal Ladislav Kutil s někdejším reprezentačním kolegou, tréninkovým partnerem a kamarádem Michalem Bilakem, s kterým v současnosti vůbec nekomunikuje. Zápas byl jasnou záležitostí Kutila, který vyhrál technickým k.o. ve 3. kole poté, co museli rozhodčí duel ukončit kvůli Bilakovu krvácejícímu obočí.

Rok 2010 v obrazech

"Bylo to vyhecované hlavně od lidí okolo. My máme jen rozdílné názory a jako člověka ho nemám rád," řekl Kutil, který se na galavečeru podílel i jako jeden z organizátorů. I v tomto ohledu mohl být spokojený, neboť do Lucerny zavítalo zhruba 4000 diváků.

Kracík "poslechl" fanouška

Před limitem zvládl svůj souboj s Maďarem Zoltánem Béresem Roman Kracík. Nad svým sokem měl navrch od úvodu. V polovině druhého kola zazněl z hlediště povel "Tak ho sundej!" a český boxerský veterán toho uposlechl, dvěma drtivými háky poslal soupeře k zemi a zlomil mu nos. Béres následně odmítl v souboji pokračovat, ring opouštěl s ručníkem u nosu, který nesundal ani při vyhlašování výsledků.

Výhru na body si připsal Luboš Šuda nad dalším zástupcem maďarského boxu Jozsefem Nagym. Všechny tyto duely se uskutečnily v polotěžké váhové kategorii.

Neuvěřitelný bojovník Horáček

Hvězdami galavečera se ale stali účastníci zápasu supertěžké váhy v K1 na tři tříminutová kola Petr Horáček a Pacome Assi z Francie. Český obr a účastník olympijských her v Atlantě na svého o deset kilo lehčího soupeře vlétl jako uragán, ale složit jej nedokázal. V závěru prvního kola byl naopak zcela vysílen sám počítán.

Šestřicetiletá česká bojová legenda se do druhého kola nestihla vydýchat a po několika útocích hbitého Francouze byl blízko konci zápasu. Silou vůle a díky obrovské podpoře 4 tisíc hrdel v Lucerně ale dokázal odolat a v závěru kola naopak drtivým pravým zvedákem poslat sedmadvacetiletého čtyřnásobného mistra Francie v karate počítat "andělíčky".

Assim se skácel do provazů k pultu rozhodčích a dobrou minutu o sobě nevěděl. Naopak Horáček se v bouřícím kotli Lucerny mohl radovat se svým malým synem. Právě se stal hrdinou večera...

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...