Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Mayweather se před bitvou století obul do legendy: Jsem lepší než Ali

Sport

  15:03
LAS VEGAS - Američan Floyd Mayweather se před ostře sledovaným zápasem s Filipíncem Mannym Pacquiaem označil za nejlepšího boxera všech dob. Podle svého míněn převyšuje i legendárního krajana Muhammada Aliho.

Floyd Mayweather foto: Reuters

„Bez urážky, ale on boxoval v jedné váze. Prohrál se soupeřem (Leon Spinks), který měl za sebou jen sedm zápasů. Utrpěl i další porážky,“ uvedl Mayweather, který vyhrál všech 47 soubojů v profesionální kariéře a získal deset světových titulů v pěti různých váhových kategoriích.

„Jsem si jistý, že schytám kritiku za to, co jsem řekl. Ale nestarám se o to. Je mi to jedno,“ řekl osmatřicetiletý Mayweather, ale ujistil, že Aliho a jeho kariéru respektuje.

1. Floyd Mayweather - americký boxer. Celkový příjem za minulý rok: 105 milionů...
Boxer Floyd Mayweather posílá k zemi Victora Ortize v boji o titul mistra světa organizace WBC

Jeho duel s Pacquiaem, který se uskuteční 2. května v Las Vegas, je podle něj největším zápasem v historii boxu. Určitě je nejlukrativnějším, neboť kolem něj létají stamiliony dolarů. Mayweather, který je nejlépe vydělávajícím sportovcem poslední doby, může inkasovat podle zámořských médií až 180 milionů dolarů.

V nadcházejícím zápase půjde o mistrovské pásy organizací WBA, WBC a WBO. Pro Mayweathera by to podle spekulací mohl být poslední souboj v kariéře.

„Povedlo se mi investovat. Kdybych chtěl, můžu dneska skončit,“ uvedl boxer přezdívaný Money (Peníze)

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!