Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kličko draze vydražil medaili. A pak si ji nechal

Sport

  12:35
KYJEV - Boxerský šampion Vladimir Kličko prodal v dobročinné aukci zlatou olympijskou medaili, kterou vybojoval ještě jako amatér na hrách v Atlantě v roce 1996. Za 751.000 eur (18,6 milionu korun) ji koupil neznámý účastník kyjevské dražby, který cenný kov mladšímu z ukrajinských bratrů překvapivě zase vrátil.

Vladimir Kličko foto: ČTK

Šestatřicetiletý profesionální mistr světa těžké váhy se rozhodl vydražit medaili pro nadaci bratrů Kličkových, která se stará o postižené děti.

"Hned po prodeji nám zástupce kupujícího oznámil, že si přeje, aby medaile zůstala u Kličků," uvedla nadace v prohlášení.

Olympijské zlato získal Vladimir Kličko po vítězství nad Paeou Wolfgrammem z Tongy a poté zahájil svou úspěšnou profesionální kariéru, během níž vyhrál 57 z 60 soubojů. Nejbližší zápas ho čeká 7. července v Bernu, kdy bude proti Američanovi Tonymu Thompsonovi obhajovat své tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...