Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Konečný před duelem s Larbim: Jsem favorit

Sport

  16:05
BRNO - Boxer Lukáš Konečný přijal před čtvrtečním utkáním o titul prozatímního mistra světa profesionální organizace WBO s Francouzem Salimem Larbim roli favorita. Oba soupeře v žebříčku dělí od sebe dvanáct míst, přičemž Konečný je na jeho vrcholu, třiatřicetiletý domácí boxer se považuje také za výrazně zkušenějšího.

Boxeři Lukáš Konečný a Francouz Salim Larbi (vpravo) pózují před čtvrtečním zápasem o titul prozatímního profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze foto: ČTK

Duel v lehké střední váze se uskuteční v městské hale v Králově Poli a Konečný se ho už nemůže dočkat. "Pro mě je hodně příjemné, že už je před zápasem a na třetí pokus mám konečně soupeře. Těším se, až už budu stát v ringu. V tu chvíli ze mě všechno spadne a budu se soustředit pouze na zápas," řekl Konečný. "Jsem favorit. Nejen zkušenostmi, ale i postavením na žebříčku WBO," dodal.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Do dějiště utkání přicestoval Konečný už v sobotu, jeho soupeř, který za dva týdny oslaví pětadvacáté narozeniny, dorazil do Brna o den později. Larbi naposledy boxoval 18. listopadu v Alžírsku, kde zvítězil nad Isaacem Tordirem Selomem z Ghany, letos měl poprvé boxovat až 21. dubna. "Když se ale naskytla nabídka boxovat o titul mistra světa, tak jsem ji přijal a původně plánovaný zápas jsem odložil. Jsem dobře připravený," uvedl Larbi.

Larbi se do ringu těší, ale víc, že ho čeká těžká bitva

Jeho bilance v profiringu čítá 17 vítězství z 19 zápasů, na začátku kariéry jednou prohrál a loni si připsal jednu remízu. V uplynulém roce stihl hned šest utkání, teď se po delší přestávce rovněž těší do ringu. "Vnímám, že budu mít těžší úlohu, protože soupeř má výhodu domácího prostředí. Na to ale v samotném souboji nebudu mít čas myslet," řekl Larbi.

Duel Konečného s Larbim bude vyvrcholením galavečera boxu. Na programu bude ještě dalších pět zápasů. Představí se v nich například slovenský boxer Martin Parlagi, Štěpán Horváth, ve druhé polovině večera diváci uvidí utkání v supertěžké váze.

Atraktivní předehru samotného vrcholu obstará utkání o titul profesionální mistryně světa WBO, v němž Jihoafričanka Julie Tshabalalaová vyzve dvojnásobnou mistryni světa Němku Christinu Hammerovou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!