Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kličko změnil názor. Chce znovu boxovat s Chisorou

Sport

  16:43
BERLÍN - Boxer Vitalij Kličko by si rád zopakoval sobotní zápas s Dereckem Chisorou, ve kterém zvítězil na body a obhájil mistrovský pás profesionální organizace WBC. Ukrajinec by v odvetě chtěl Brita knokautovat, aby měl z výsledku lepší pocit. Možnost dalšího vzájemného duelu ale vylučuje Kličkův manažer Bernd Bönte.

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko (vpravo) se s výhrou na body ze sobotního zápasu s Dereckem Chisorou nespokojí. Drzého soupeře chce knockautovat foto: ČTK

Čtyřicetiletý Kličko v rozhovoru s německým deníkem Die Welt přiznal, že odvetu nepotřebuje, na druhou stranu by o ni ale stál. "Moje ego a vnitřní pocity mi radí, že ho potřebuji opravdu ztrestat. Chci ho knokautovat, protože spolu máme pořád nevyřízené účty," prohlásil.

Duelu ve vyprodané Olympijské hale v Mnichově předcházely kontroverze a následně ho částečně zastínily pozdější události. Při tiskové konferenci po zápase se Chisora popral se svým krajanem a bývalým šampionem Davidem Hayem, kterému vyhrožoval zastřelením. Oběma za potyčku hrozí doživotní distanc.

PSALI JSME:

"Všechno jsem sledoval, zdálo se mi, že jsem asi ve špatném filmu. Takhle se nemůžete chovat. Ani jako sportovec, ani jako člověk,." kritizoval Kličku Chisoru, který mu během vážení dal facku a při představování v ringu plivl vodu na jeho bratra Vladimira.

"Před zápasem jsem si myslel, že je to způsob, jakým se prezentuje, prostě show. Ale potom mi došlo, že to nehrál, musí být šílený. Když si myslím, že už má dost, tak začne vyhrožovat, že někoho zastřelí. Nemůžu věřit, že se takhle někdo může chovat," řekl.

Kličko si během utkání natrhl vaz v levém rameni, prý ale ani na vteřinu neuvažoval, že by vzdal. "To bych radši umřel," řekl starší ze slavného bratrského dua a dodal, že nepřemýšlí o konci kariéry. "Jsem pověrčivý. Když mluvíte o svých snech předčasně, tak se potom nesplní."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!