130 let
Mike Tyson s manželkou Lakihou Spicerovou.

Mike Tyson s manželkou Lakihou Spicerovou. | foto: Reprofoto

Doporučujeme

Boxerský exšampion Mike Tyson má do Prahy přece jen dorazit

Sport
  •   8:22aktualizováno  8:49
PRAHA - Fanoušci boxu a Mikea Tysona by se přece jen měli dočkat. Podle informací deníku Sport, by měl legendární šampion těžké váhy přece jen do Prahy dorazit. Mělo by se tak stát příští rok v březnu, vše pod záštitou českého boxera Ladislava Kutila a bývalého karatisty Pavola Muchy.

Měsíc po zpackaném pokusu o návštěvu Mikea Tysona v Praze v podání promotérů Reye Karpfa a Petra Havrdy to může znít jako vtip, podle všeho tomu tak ale není. Tentokrát by se do návštěvy legendárního a kontroverzního Mikea Tysona měli vložit lidé, kteří se v boxerském světě skutečně pohybují.

Ladislav Kutil je jeden z našich předních profesionálních boxerů, který společně s bývalým karatistou Pavolem Muchou pořádá Galavečery MMA Heroes Gate. Na tom s pořadovým číslem 2 se měl letos v říjnu ukázat fanouškům jako host také Tyson. Nestalo se tak a organizátorům tak vznikla škoda v řádech statisíců korun.

Muhammad Ali a Mike Tyson.

Nyní by se tak chtěli o návštěvu Mikea Tysona postarat sami. "Uděláme to. Přivezeme Tysona, i kdybychom ho měli zaplatit ze svého," uvedl v rozhovoru pro Sport Kutil. Spolu s Muchou byli nedávno domluvit detaily obchodu v Glasgowě a do několika týdnů mají s britským manažerem Carlem Holnessem podepsat u notáře smlouvy.

"Všechny podmínky budou do detailu na smlouvách a ani jedna strana si nebude smět dovolit něco změnit. Je to fér nabídka a Tysonovi se líbila," dodal Kutil. "Setkání s Mikem pro nás byl největší zážitek v životě. Je to osobnost. Proto se pokusíme zařídit, aby vedle Prahy jel také do Bratislavy a do Vídně. Předběžně souhlasil. Peníze pro nás nebudou problém," ujistil Mucha.

Pokud se vše povede, čtyřiačtyřicetiletý bývalý dvojnásobný absolutní šampion těžké váhy by měl českou metropoli navštívít příští rok v březnu na dva dny. "Těch pokusů bylo už strašně moc, ale nikdy to bohužel nevyšlo," řekl před měsícem pro LN nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný. Povede se Kutilo s Muchou "prokletí" zlomit?

Autor: Antonín Vavrda