130 let

Hokejový brankář Roman Čechmánek. | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Brankář Čechmánek odchází do Hamburku

Sport
  •   15:48
KARLOVY VARY - Hokejisté Karlových Varů se budou muset v dalších extraligových zápasech obejít bez bývalé reprezentační jedničky Romana Čechmánka. Karlovy Vary jej uvolnily do Hamburku.

Tvrdí to německá média a oficiální stránka hamburského klubu, prezident Karlových Varů Ladislav Trubač ovšem dnes řekl, že dohoda ještě uzavřena nebyla. Podle agentury SID byl olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa do německého celku uvolněn do konce sezony.

Vedení Karlových Varů tvrdí, že ještě nic dohodnutého není. "To bych byl překvapený. Dnes jsem si s Romanem domluvil schůzku na zítra, kde se o všem rozhodne," řekl Trubač.

Generální manažer klubu Miroslav Vaněk, který změny v kádru řeší obvykle, je momentálně v zahraničí. Hráčův agent Petr Svoboda nezvedal telefon.  Každopádně čtyřiatřicetiletý gólman je podle všeho na cestě z klubu, který měl poprvé v historii dovést do play off.

"Jeho situace tu normální není," podotkl Trubač. Jeden z nejlépe placených hráčů extraligy vysedává v Karlových Varech mezi náhradníky, jedničkou se poměrně snadno stal mladík Lukáš Mensator.

Minulý týden dostal Čechmánek od klubu svolení k odchodu. Od té doby vybíral z nabídek z Finska, Ruska a Německa. Nejvážnějším zájemcem o jeho služby byl Hamburk, kterému se zranili tři gólmani. Hamburk podle německých médií vyhrál finanční licitaci s ostatními zájemci.