130 let
Andy Schleck

Andy Schleck | foto: Reuters

Skončete s cyklistikou, doporučil otec bratrům Schleckovým

Tour de France
  •   14:09
PAŘÍŽ - Otec Andyho a Fränka Schleckových doporučil svým synům opustit svět profesionální cyklistiky. Vedly ho k tomu Andyho zdravotní potíže, které narušily jeho letošní sezonu, a také Fränkova finanční situace. Starší z obou bratrů vydal nemalé prostředky ve snaze očistit své jméno od podezření z dopingu. "Poradil jsem jim, aby z cyklistiky odešli," řekl Johnny Schleck v rozhovoru pro francouzský deník Le Journal du Dimanche.

Oba Lucemburčané jezdící za stáj RadioShack mají za sebou nelehké období.

Sedmadvacetiletému Andymu sice po potvrzení dopingového trestu pro Alberta Contadora dodatečně připadlo celkové vítězství na Tour de France 2010, ale začátkem června ve Francii při závodě Critérium du Dauphiné utrpěl zlomeninu v křížové části páteře a přišel i o olympiádu v Londýně.

PSALI JSME...

Dvaatřicetiletý Fränk, třetí v konečném pořadí Tour 2011, neprošel během letošního ročníku slavného závodu dopingovou kontrolou. V jehož moči byly nalezeny stopy zakázaných diuretik, ale závodník jakoukoliv vinu odmítá.

Nyní čeká na verdikt lucemburské antidopingové agentury. Pokud shledá Schlecka vinným, hrozí mu až dvouletý trest. "Fränk je naprosto zničený. Utratil hodně peněz za lékařské analýzy a také za právníky, když se snažil prokázat, že je nevinný. Tohle není život," prohlásil Johnny Schleck.

Autor: ČTK