130 let

Jaroslav Soukup ve stihacim zavode | foto: MAFRA - Michal Sváček

Bronz, stříbro, a ...? Na řadě jsou teď holky, smál se Soukup

Sport
  •   17:55
LAURA (Od naší zpravodajky) - Když se biatlonista Jaroslav Soukup vrátil v neděli večer ze slavnostního ceremoniálu s bronzovou medailí ze sprintu, jeho spolubydlící na pokoji Ondřej Moravec už spal. Ale ráno před pondělním stíhacím závodem na medaili koukl a pronesl: "Líbí se mi. Zkusím to taky." A "vystřelil si" stříbrnou!

"Vystřídali jsme se. Domluvili jsme se takhle," žertoval Soukup. "Akorát jsem nechtěl být tak dole."

Dlouho jel ve stíhacím závodě ve vedoucí skupině, čtyři střelecké minely vestoje ho však odsunuly na 20. pozici.

"Byly to moje chyby a musím si příště dát pozor. Udělat to jinak, abych se trefil. Postavit se k tomu jinak, dát si na to větší pozor."

Ondřej Moravec slaví stříbrnou olympijskou medaili

Lyže mu jely skvěle. Běžecky se zejména v první polovině závodu necítil špatně: "Cítil jsem trochu, že to je taková hrana. Sice jsem s nimi stíhal v pohodě, ale cítil jsem, že něco přijde a nebudu moct. A ty poslední dvě kola se nejela hezky."

Krátce po závodě, ve kterém český biatlon získal v areálu Laura druhou medaili, čelil tak trochu automatické otázce. Bronz, stříbro, co bude dál?

"Myslím, že tušíte," neudržel smích. "Na koho to padne, nevím. Třeba na Michala Šlesingra. Uvidíme... Nebo holky teď, že jo? My už jsme si to odbyli, tak ať teď zamakají ony."

Autor: