Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Brooklyn i díky Hardenovu triple doublu ovládl newyorské derby, dařilo se i LeBronovi

Basketbalista Brooklynu James Harden. foto: ČTK/AP

Basketbalisté Brooklynu porazili v newyorském derby v NBA hostující Knicks 117:112 a výrazně k tomu pomohl James Harden, jenž zaznamenal desátý triple double v sezoně. Americký rozehrávač nastřílel 21 bodů a přidal po 15 doskocích a asistencích. Kyrie Irving přispěl k pátému triumfu Nets za sebou 34 body. Triple double v pondělním programu zaznamenali také LeBron James, Janis Adetokunbo a Luka Dončič.
  9:18

V derby o New York byl lídrem Knicks s 33 body a 12 doskoky Julius Randle, který v závěru neudržel na uzdě nervy poté, co mu byly 3,2 sekundy před koncem odpískány kroky při pokusu o vyrovnávací trojku. Když pak Harden uzavřel zápas dvěma šestkami, chystal se šestadvacetiletý pivot po skončení duelu situaci vyříkat s rozhodčími a museli jej zadržet spoluhráči. Při odchodu do šaten ještě naštvaně převrhl židli.

„Byl jsem frustrovaný, to je vše. Bojovali jsme a chtěli vyhrát,“ řekl Randle po zápase městských konkurentů, ve kterém se jeho tým dotáhl na dostřel z osmnáctibodového manka. Rivalitu obou týmů komentoval i Harden, který proti Knicks hrál poprvé od lednového příchodu z Houstonu. „Trošku jsem to dneska ochutnal,“ konstatoval.

Tomáš Satoranský s trenérem Chicaga.
Tomáš Satoranský

Mistrovští Los Angeles Lakers jasně porazili domácí Golden State 128:97 a James zaznamenal 22 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků. Po dovršení 35 let dosáhl na dvouciferná čísla ve třech statistikách už podesáté, což je rekord.

Lakers stříleli s úspěšností 63 procent a doskakování ovládli v poměru 53:35, jejich nejlepším střelcem byl s 27 body náhradník Montrezl Harrell. Z kádru Warriors snesl přísnější měřítko pouze Stephen Curry, který nastřílel rovněž 27 bodů.

Adetokunbo předvedl triple double ve třetím utkání za sebou. Milwaukee porazilo 133:122 domácí Washington a nejužitečnější hráč předchozích dvou sezon si připsal 31 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. V poraženém týmu zaznamenal 37 bodů nejlepší ligový střelec Bradley Beal, Russell Westbrook přidal 23 bodů a 17 asistencí.

Dončičových 25 bodů, 10 doskoků a 16 asistencí nepomohlo domácímu Dallasu proti Los Angeles Clippers. Mavericks prohráli 99:109, hosty táhl s 22 body, osmi doskočenými míči a sedmi finálními pasy Kawhi Leonard.

Autor:

Prodej bytu 3+kk 77 m2
Prodej bytu 3+kk 77 m2

Šindelářova, Moravské Budějovice, okres Třebíč
4 269 000 Kč