130 let

Karel Brückner

Brückner čeká se Slováky taktickou bitvu

Sport
  •   18:54
BRATISLAVA - Trenér Karel Brückner očekává, že středeční utkání se Slováky bude mít úplně jiný charakter než proti Walesu. Kouč čeká spíše taktickou bitvu, protože oběma týmům půjde o hodně. Místo ofenzivní přestřelky se podle něho dá počítat s rozvážnou hrou s čekáním na chyby soupeře.

"Díval jsem se na náš sobotní zápas na videu už třikrát a byl to skutečně nesmírně náročný zápas, který se jen tak neopakuje. Podobný průběh ve středu neočekávám," odhadl na tiskové konferenci v Bratislavě Brückner.

V sobotu proti Walesu se národní tým musel neustále nutit do útočení, aby zlomil obrannou hru soupeře. Tentokrát bude situace zřejmě jiná, protože Slováci se budou snažit vyhrát a česká obrana bude pod větším tlakem.

Brückner zatím neprozradil, jestli učiní nějaké změny v sestavě. Pravděpodobně k nim ale dojde, protože dodatečně povolaný Karel Piták má zdravotní komplikace. "Máme před sebou dva tréninky i taktickou přípravu, složení jedenáctky ještě tvoříme," uvedl Brückner.

Český trenér opakovaně vyzdvihl útočnou činnost Slováků, slabiny si nechal pro
sebe. "Pokud nějaké jsou, nechám si je pro sebe, nebylo by dobré to dnes prozradit," řekl a ponechal taktický plán zahalen tajemstvím.

Český trenér komentoval také výkon Kypru. Podobné chyby jakých se v Bratislavě v sobotu dopustili Kypřané, by na straně českého mužstva viděl nerad. "Ty chyby se musí dát do souvislostí," naznačil diplomaticky Brückner, že Kypr byl kvalitativně jiným soupeřem, než budou Češi.

Autor: