Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Brückner na to nemá a lže

Sport

  11:25
JABLONEC NAD NISOU - Ostrou kritiku a obvinění ze lži si musel vyslechnout kouč fotbalové reprezentace. Na Karla Brücknera si stěžovalo vedení Mladé Boleslavi za způsob, jakým nominoval jejich hráče Marka Matějovského na přátelské utkání s Rakouskem.

Karel Brückner na tréninku reprezentace. foto: Roman VondroušČTK

Brückner povolal Matějovského v pondělí dopoledne jako náhradu za zraněného kapitána Tomáše Rosického. Ještě ten večer nastoupil hráč ve svém klubu k ligové dohrávce s Jabloncem.

"Marek Matějovský se o nominaci dozvěděl až po taktické poradě, a to telefonicky. Myslím si, že to není ani vhodné ani důstojné. Jsem přesvědčen, že to narušilo jeho koncentraci na zápas," řekl trenér Luděk Zajíc po utkání, které skončilo remízou 1:1.

Boleslavští tvrdí, že Brückner nedrží slovo. Podle sportovního ředitele Zdeňka Kudely klubu po kvalifikačním utkání s Walesem přislíbil, že Matějovského nominuje do Rakouska, kde odehraje polovinu nebo většinu utkání. "Pozvánku minulý týden nedostal a byl zařazen jako první náhradník," uvedl Kudela.

Rosický o víkendu kvůli zranění nenastoupil v anglické lize a Brückner povolal Matějovského, což se prý zástupci Boleslavi dozvěděli zprostředkovaně, a nikoli od vedení národního mužstva.

Marka jsme dávali psychicky dohromady
Samotnému hráči se trenér ozval po ranním rozcvičení. "Ptal se Marka, jak se cítí a zda by zvládl dvě utkání během tří dnů. Marek mu pochopitelně řekl: samozřejmě. A já si pokládám otázku, zda to bylo férové jednání? Marka jsme dávali od zveřejnění nominace, kde nebyl, týden psychicky dohromady," láteřil Kudela.

Ještě ostřejší výrazy volil generální ředitel klubu Jaromír Šeterle. "Pan Brückner opakovaně lže hráčům, nám představitelům, alespoň našeho klubu. Než jsem jel do Jablonce, četl jsem vyjádření pana Brücknera, že se Mladá Boleslav staví k reprezentaci různě, že chce nebo nechce, ale my jsme vždy chtěli, aby byli naši hráči nominováni do národního týmu," uvedl Šeterle.

"Co má za smysl, že je nominován na zápas, který se hraje za 48 hodin? Nebojím se říci, že pan Brückner opakovaně lže. Beru to jako svoje vyjádření, ale myslím si, že to bude názor i mých kolegů. Podle mého je to nekompetentní trenér pro národní mužstvo a myslím, že nedosáhne výsledků, které všichni očekáváme," prohlásil funkcionář.

"Těmto názorům, invencím nebo arogancím se lze jen pousmát. Je to hloupost," řekl  Brückner lakonicky před odletem do Vídně. Sám Matějovský spor příliš komentovat nechtěl. "Nijak bych to nedramatizoval. Já jsem rád, že tady mohu být. Každá pozvánka mě potěší," uvedl úřadující Král ligových trávníků.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!