130 let

Hotel Lindner

Brücknerovi hoši složí hlavu u jezera

Sport
  •   16:27
PRAHA - Svěřenci Karla Brücknera už vědí, kam složí v době mistrovství světa ve fotbale hlavu. Jejich domovem pro základní skupinu bude luxusní hotel Lindner na břehu jezera Wiesensee.
Fotbalový svaz tak potvrdil dřívější informace, že volba trenéra padla na hotelový areál v zeleni, obklopený golfovým hřištěm, ležící v regionu Westerwald mezi Frankfurtem nad Mohanem a Kolínem nad Rýnem.

Hotel se specializuje na pobyty větších skupin, které chtějí mít možnost aktivního odpočinku. Ne náhodou v něm často bydlí německé fotbalové týmy a i Tomáš Rosický  potvrdil, že ho zná z cest s Borussií Dortmund.

Trenér Karel Brückner prohlásil, že hotel si vedení týmu vyhlédlo už před Vánocemi. "Splňoval vše potřebné a osobní návštěvy v minulých dnech to jen potvrdily," uvedl reprezentační kouč na internetové stránce svazu.

K tréninku mohou fotbalisté využít hřiště přímo v areálu nebo ve Westerburgu, vzdáleném asi čtyři kilometry. Třítýdenní pobyt v hotelu může českou výpravu přijít až na deset milionů korun. Zhruba sedm milionů však svaz dostane od FIFA.

Česká výprava zvolila stejně jako při předchozích šampionátech ubytování stranou ruchu velkých měst. Podobně postupovala i drtivá většina ostatních federací s výjimkou Němců, Američanů, Švédů a Japonců.

Reprezentanti pořadatelské země si vybrali zámecký hotel v metropoli Berlíně. Fotbalisté Spojených států amerických, kteří budou soupeřem české reprezentace, budou na zápasy základní skupiny vyrážet z Hamburku. Seveřané pak budou bydlet v Park hotelu v Brémách a zástupci asijské země v Bonnu.

Prakticky všechny fotbalové federace zatím vybraly ubytování jen pro zápasy základní skupiny. Jedinou výjimku tvoří Brazilci, kteří už mají vybraný hotel i pro osmifinále. V něm se v případě očekávaného postupu utkají s Českou republikou, Itálii, Ghanou nebo USA.
Autor: Lidovky.cz