Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Buffalo se těší na rekord

Sport

  12:14
NEW YORK - Tým Buffalo Sabres sahá po rekordu NHL. Jeho hokejisté dokázali triumfovat i v desátém utkání sezony, k vytvoření rekordu jim chybí jediná výhra. Rekord nyní drží společně Toronto, které deseti výhrami zahájilo ročník 1993/94.

Ze zápasu Sabres a New York Islanders

Buffalo naposledy zdolalo New York Islanders na jeho vlastním ledě 3:0. Český hokejový útočník Aleš Kotalík vstřelil po spolupráci s Jaroslavem Špačkem svůj třetí gól sezony a podílel se na prodloužení fenomenální vítězné série.

Už v úvodních sekundách se přitom pořádně zapotil gólman Šavlí Ryan Miller. Puk se nepředvídatelně odrazil od plexiskla před útočníka Ostrovanů Shawna Batese, ale Miller jeho střelu odvrátil. Nakonec pokryl všech 29 pokusů domácích a připsal si premiérové čisté konto v sezoně.

"Na začátku měli Islanders dobré šance, hlavně po naší ztrátě kotouče, ale Ryan Miller nás několika skvělými zákroky podržel. Mohli jsme velice brzy prohrávat," pochválil brankáře trenér Buffala Lindy Ruff. Po Kotalíkovi se pošesté v sezoně trefili Maxim Afinogenov, první hvězda NHL minulého týdne, a Jason Pominville.

Výsledky čtvrtečních zápasů NHL:
Boston - Montreal 2:3, Philadelphia - Atlanta 3:2 po sam. nájezdech, Ottawa - Toronto 7:2, NY Islanders - Buffalo 0:3, Tampa Bay - Carolina 5:1, Nashville - San Jose 4:3, New Jersey - Florida 2:0, Phoenix - Edmonton 6:2.
Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč