Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Buffalo si vynutilo sedmý zápas

Sport

  8:07
BUFFALO - Hokejisté Edmontonu stále neznají soupeře pro finálové zápasy severoamerické NHL. Buffalo si v nočním souboji s Carolinou vynutilo díky Brierově brance v prodloužení rozhodující sedmý zápas.

Útočník Daniel Briere se raduje z rozhodujícího gólu. foto: Dan CapellazzoČTK

O druhém postupujícím do finále Stanleyova poháru tak rozhodne až sedmý zápas, který je na programu ve čtvrtek v Raleighu.

O úterním vítězství Sabres rozhodl v páté minutě nastaveného času Daniel Briere, který potrestal vyloučení Douga Weighta za vražení na mantinel. Domácí hráči si dlouho s přesilovou hrou nevěděli rady, až v jejím závěru sehráli kombinaci v útočném pásmu a Briere vůbec první střelou na branku v prodloužení překonal gólmana Cama Warda.

"Kam tento gól řadím ve své kariéře? To vám řeknu až po sedmém zápase. Pokud vyhrajeme, pak teprve bude dnešní trefa něco znamenat," řekl Briere novinářům.

Buffalo, které tak Carolině oplatilo porážku v prodloužení z minulého duelu, spělo k výhře už v základní hrací době, v níž si od páté minuty první třetiny udržovalo vedení 1:0. Brankáře Ryana Millera, jenž předvedl nejlepší výkon v sérii, překonal až necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny Bret Hedican.

V nastaveném čase čelilo Buffalo hrozbě vyřazení, gól hostů mohl sérii ukončit. "Ale stále jsem věřil, že tenhle zápas vyhrajeme. Před začátkem prodloužení jsme v šatně vůbec nebyli nervózní," prohlásil Briere.

Poměr střel na branku vyzněl 31:26 ve prospěch Sabres, kteří měli převahu zejména v úvodních čtyřiceti minutách. "Byli jsme dnes do hry pořádně zapálení, chtěli jsme všem ukázat, že se s námi ještě musí počítat. V sedmém utkání máme šanci. V Carolině už jsme během této série vyhráli, můžeme to zopakovat," řekl Briere.

Kouč Hurricanes Peter Laviolette se po zápase zlobil na zkušené hráče svého mužstva. "Je smutné, že jsme s tolika ostřílenými veterány nedokázali soupeře dostat pod tlak. Naším nejlepším hráčem byl ten nejmladší - brankář Ward. Nebýt jeho, dopadli bychom dnes mnohem hůř," uvedl Laviolette.

O soupeři Edmontonu ve finále Stanley Cupu, které odstartuje příští týden v pondělí, se tak rozhodne až ve čtvrtek. "Všichni si uvědomujeme, o co ve čtvrtek půjde - o vstupenku do finále Stanley Cupu. Budeme mít výhodu domácího prostředí, to není k zahození. Fanoušci budou stát za námi," řekl Laviolette.

Buffalo - Carolina 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 5. Dumont, 65. Briere - 57. Hedican. Střely na branku: 31:26. Diváci: 18.690. Stav série 3:3.
Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...