Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Krásná Bytyqi jako pravá šampionka. Pro první obhajobu si sama vybrala soupeřku

Sport

  8:00
ÚSTÍ NAD LABEM - Když se galavečer profesionálního boxu v Ústí oznamoval, měla být hlavním lákadlem exotická soupeřka pro domácí hvězdu a juniorskou světovou šampionku WBC Fabianu Bytyqi. To se na středeční tiskové konferenci potvrdilo. Ovšem z trochu jiného úhlu ohledu, než bylo původně v plánu.

České boxerské krásky Lucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi. foto: Martina HoudekLidovky.cz

„Pro boxerku z Tanzanie se nestihla vyřídit včas víza, nechtěli jsme riskovat, že by nakonec k zápasu nedošlo, tak jsme narychlo hledali další adeptky, které by splňovaly kritéria ohledně věku a také, které jsou v ratingu WBC,“ začal na setkání s novináři vysvětlovat trable kolem Halimi Vunjabeiové z Tanzanie Lukáš Konečný, který akci organizuje a zároveň je i trenérem Bytyqi.

„Nakonec přišla Fabča sama s tím, že ať ji klidně dáme potřetí Teodoru, že někteří lidé si myslí, že ji neporazila, tak ať to nyní všem dokáže. Poradili jsme se o tom s manažerem, ten souhlasil, oslovili Teodoru, ta byla také pro a proto nakonec opět Bačevová,“ dodal pro Lidovky.cz a Profiboxing.cz.

Lucie Sedláčková

„Děkuji Lukášovi a manažerovi Ulfu Steinforthovi za pohotovou reakci, kdy i přes problémy se soupeřkou z Tanzanie byli nakonec schopni narychlo sehnat jinou soupeřku a nezrušili mi zápas, což by mě mrzelo asi nejvíce,“ pronesla skromně dvacetiletá rodačka z Ústí, kterou čeká už třetí duel ve Slunetě.

A zdaleka ten nejdůležitější. Ještě o hlavu menší Bulharku Bačevovou totiž sice dvakrát porazila – naposledy při titulovém souboji pás juniorské šampionky WBC v mini-muší váze v březnu v Plzni – ovšem pokaždé velmi těsně a po urputném boji. Dohromady už spolu obě dívky strávily v ringu 16 kol. Další deset – alespoň vypsaných – pak mají před sebou.

Závěrečná tiskovka ke galavečeru Box Live Ústí 2016 (Sedláčková a Bytyqi).
Závěrečná tiskovka ke galavečeru Box Live Ústí 2016 (Sedláčková a Bytyqi).

„Mrzí mě, že nepoměřím síly s exotickou Vunjabeiovou, protože jsme na ni fakt těšila. Snad příště. Ale jak říkal Lukáš, když nemohla ona, chtěla jsem tuhle odvetu. Vím, co od ní mohou čekat, poladili jsme na ni taktiku. Po fyzické i psychické stránce jsem připravená,“ přidala Bytyqi.

Další program galavečera zůstává tak, jak bylo prezentováno. Ve zbylých dvou titulových duelech se představí evropští šampioni WBO – Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth, které čekají Sopio Putkaradzeová, respektive Ferenc Hafner.

Štěpán Horváth mluví na tiskové konferenci.

„Moc se těším, jsem ráda, že budu boxovat doma. Myslím, že domácí fanoušci a atmosféra v hale mne dokáže dostatečně naladit k co nejlepšímu výkonu. Zatím ani nepociťuji žádnou nervozitu, hlavu jsem měla plnou tréninků, nebyl ani čas,“ usmívala se děčínská rodačka Sedláčková. A ve stejném duchu mluvil i Horváth, který dlouhé roky za Ústí boxoval v amatérském ringu extraligu.

Fanoušci se tak mají nač těšit, lístky rychle mizí, takže není prostor na váhání s tím, jak si naplánovat sobotní večer. „Všechno jde tak, jak jsme si připravili a nastavili,“ dodal na závěr spokojený Konečný, který věří, že mu úsměv na tváři vydrží i po galavečeru.