130 let
Marion Jonesová zahájila kariéru v basketbalové lize WNBA velmi skromně

Marion Jonesová zahájila kariéru v basketbalové lize WNBA velmi skromně | foto: Reuters

Bývalá sprinterka Jonesová se v WNBA blýskla novým rekordem

Sport
  •   12:12
NEW YORK - V posledním utkání dlouhodobé části basketbalové WNBA nastoupila bývalá sprinterská hvězda Marion Jonesová poprvé v základní sestavě Tulsy a 14 body si vytvořila osobní střelecký rekord. Její tým zakončil soutěž s nejhorší bilancí ze všech, když vyhrál jen šest z 28 zápasů. Jonesová si však pochvalovala vlastní zlepšení a hodlá v lize příští rok pokračovat.

"Každý další zápas je pro mě povzbuzením, víc si věřím. Cítím, že se do toho dostávám," uvedla Jonesová, jejíž atletickou kariéru ukončil v roce 2006 dopingový skandál, po kterém strávila půl roku ve vězení kvůli lhaní vyšetřovatelům.

Letos se vrátila k basketbalu, který hrála v minulosti na univerzitě, a chce u něj zůstat. "Rozhodně. S manželem jsme přinesli příliš

mnoho obětí na to, abych teď skončila. Chci hrát, jak dlouho to půjde. Myslím, že mám ještě hodně co nabídnout. Je mi sice 34, ale to je jenom číslo," uvedla bývalá atletka," která kvůli dopingu přišla o pět olympijských medailí ze Sydney včetně tří zlatých.

"Osvědčila se pokaždé, když se dostala na hřišti. Je to jen otázka času," uvedl trenér Tulsy Nolan Richardson, jenž ocenil nasazení Jonesové.

Už jistý vítěz základní části Seattle vyhrál všechny domácí zápasy v sezoně, což se v historii ligy povedlo jen Los Angeles v roce 2001. Seattle v sobotu zdolal právě kalifornský celek 76:75 i díky dvěma bodům Jany Veselé a připsal si sedmnácté vítězství před vlastním publikem. Los Angeles před devíti lety mělo domácí bilanci 16:0.

Autor: ČTK