Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Bývalý cyklista Ullrich byl pod vlivem drog. Vtrhl při tom k sousedovi

Sport

  15:52aktualizováno  6. srpna 11:28
PALMA DE MALLORCA/PRAHA - Jediný Němec, který kdy vyhrál závod Tour de France, byl v pátek zatčen na španělském ostrově Baleáry. Jan Ullrich měl násilně vniknout do domu svého souseda a vyhrožovat mu. V pondělí Ullrich přiznal závislost na drogách a slíbil, že se bude léčit.

Cyklista Jan Ullrich (vpravo) foto: Twitter

Bývalý závodník, kterému je dnes již 44 let, byl zadržen v pátek odpoledne pro „násilné vniknutí a vyhrožování“ svému sousedovi, jímž je podle španělských médií německý herec a režisér Til Schweiger.

Jméno napadeného ovšem policie nepotvrdila, stejně tak jako nepřidala žádné další informace.

Za jeho problémy stojí drogy

V pondělí se objevilo první Ullrichovo vyjádření pro veřejnost. V rozhovoru pro deník Bild přiznal svou závislost na drogách. 

„Z lásky k dětem nastupuji na terapii. Rozchod se Sarou a odloučení od dětí, které jsem od Velikonoc neviděl a takřka s nimi ani nemluvil, mě hodně sebraly. Proto jsem dělal a bral věci, kterých teď lituju,“ řekl olympijský vítěz ze Sydney.

Podle Ullrichova právního zástupce Wolfganga Hoppeho už má cyklista rezervované místo na klinice v Německu. „Jan tam může kdykoli nastoupit. Všichni doufáme, že se rychle zase postaví na nohy,“ uvedl.

Ullrich byl na Mallorce zatčen za násilné vniknutí na cizí pozemek a vyhrožování a strávil noc ve vazbě. Podle informací španělských médií byl napadeným sousedem Ullrichův krajan, herec a režisér Til Schweiger. Soudce v sobotu cyklistu vyslechl a propustil, udělil mu ale zákaz přiblížení.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!