Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bývalý šéf Juventusu odmítl vypovídat

Sport

  12:01
TURÍN - Dloholetý generální manažer Juventusu Luciano Moggi nebude vypovídat před disciplinární komisí Italské fotbalové federace, která si ho předvolala na toto pondělí. Prý už nemá s fotbalem nic společného. Moggi je hlavní postavou největší aféry v italském fotbale za posledních dvacet let.

Francesco Saverio Borrelli, který vyšetřuje korupční aféru v italském fotbale. foto: GIULIO NAPOLITANOAFP

Moggi, který šéfoval Juventusu od roku 1994. Po vypuknutí korupčního skandálu, který rozpoutalo zvěřejnění jeho telefonátů s někdejším předsedou komise rozhodčích, odstoupil. Telefony svědčí o zmanipulovaném nasazování rozhodčích na ligové zápasy. Kvůli podezření z nekalého jednání jsou vyšetřovány také AC a Inter Milán a Fiorentina.

Šéfa komise Franceska Borrelliho postoj Moggiho nezaskočil. "Je to jeho právo. Co by nám mohl nabídnout? Pouze své dezinterpretace," uvedl Borrelli, který v uplynulých týdnech vyslýchal podezřelé a svědky. V pátek mluvil také s nedávným šéfem italského fotbalu Frankem Carrarem, jenž kvůli aféře odstoupil. Vyšetřování uzavře zřejmě během měsíce.

Juventusu hrozí, že přijde o titul a bude přeřazen do druhé ligy. Jeho fanoušci se rozhodli, že nebudou nečinně čekat na výsledky šetření a na 1. července naplánovali pochod Turínem. "Žádné tresty, sestupy a diskvalifikace nemohou oslabit naši víru," uvedli na svém webu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...