130 let

Poražený Federer. | foto: JEFF GROSS AFP

Caňas podruhé porazil Federera

Sport
  •   9:18
MIAMI - Argentinec Guillermo Caňas podruhé v krátké době porazil Rogera Federera. V první nedávné výhře připravil Caňas světovou jedničkou o šanci překonat třicetiletý rekord Guillerma Villase. Villas v roce 1977 vyhrál 46 utkání po sobě, Federer měl o pět výher méně.

Argentinec se na podruhé zaskvěl znovu, když v osmifinále po třísetové bitvě vyřadil světovou jedničku 7:6, 2:6 a 7:6.

"Čekal jsem, že vyhraju. Takové zápasy bych neměl prohrávat. Ale je to velký bojovník," řekl Federer po nečekaném zaváhání, které se zrodilo po dvou hodinách a 38 minutách. Turnaj v Miami tak během jediného dne přišel o obě své nasazené jedničky, protože před branami čtvrtfinále skončila i Ruska Maria Šarapovová.

Caňas se loni v září vrátil na kurty po patnáctiměsíčním trestu za doping, předtím měl na kontě šest turnajových titulů a patřil do první desítky světového žebříčku. Tajemství úspěchu nad téměř neporazitelným Federerem podle svých slov nezná.

"Nevím, co je klíčem k vítězství. Ale bojuju o každý míč, tak snad možná to. Je to jako sen," uvedl argentinský hrdina. Ženská dvouhra zná už druhou semifinalistku, kterou se po Rusce Anně Čakvetadzeové stala turnajová dvojka Justine Henninová z Belgie.

Dnes se v Miami představí Nicole Vaidišová v duelu s jinou bývalou první hráčkou
světa Serenou Williamsovou z USA. Obě soutěže v Miami jsou dotovány shodnou
částkou 3,45 milionu dolarů.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK