130 let
Bronzový medailista z Atén, Libor Capalini.

Bronzový medailista z Atén, Libor Capalini. | foto: ČTK

Capalini bronz z Atén neobhájí

Sport
  •   15:14
PEKING - Český moderní pětibojař Libor Capalini nebude na olympijských hrách v Pekingu kvůli zranění achilovky obhajovat bronz z Atén. Zkušeného pětatřicetiletého reprezentanta nahradí v závodě Michal Michalík.

"Zranění nohy se ukázalo natolik vážně, že vylučuje Liborův start na olympijských hrách," informoval reprezentační kouč Jakub Kučera. Chronický problém s achilovkou na pravé noze se Capalinimu ozval těsně před evropským šampionátem v Moskvě a trápil ho ve zbytku předolympijské přípravy.

Český pětibojař minulý týden přiznal, že ho poranění limituje při běhu. "Při ostatních čtyřech disciplínách to nehraje roli, ale při zátěžovém běhu je to bolestivé," uvedl Capalini. Naznačil, že pokud by ho zraněná noha limitovala víc, než je přípustné, je připraven místo v olympijském závodě přepustit náhradníkovi Michalíkovi, který s ním do poslední chvíle bojoval o účast v Pekingu.

V kvalifikačním žebříčku sice nakonec Michalík skončil těsně za Capalinim, ale po dnešním rozhodnutí na olympijských hrách nakonec nastoupí. Šestý muž z Atén se v závodě představí 21. srpna po boku momentální české jedničky a medailové naděje Davida Svobody, o den později je na programu klání žen s účastí Lucie Grolichové. Pětibojaři odletí do Pekingu v pátek.

Autor: ČTK