Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Čech: Věřím, že se vrátím silnější než dřív

Sport

  19:58
Londýn/Praha - Fotbalový brankář Petr Čech se prý rychle uzdravuje a nemůže se dočkat toho, až v dresu Chelsea znovu nastoupí. V rozhovoru pro klubovou televizi ChelseaTV sice prohlásil, že jej sužují bolesti hlavy a také velká únava, ale brzy chce začít pracovat na svém návratu. Naskočit by prý mohl už za tři měsíce.

Fotbalista Petr Čech foto: Michal DoležalČTK

"A udělám všechno pro to, abych se vrátil silnější než dřív," uvedl gólman, kterému v sobotu 24. října ostrým zákrokem způsobil zlomeninu lebky záložník Readingu Stephen Hunt. "Ale je jasné, že během těch tří měsíců, kdy se bude hojit operované místo, nesmím nic uspíšit. Nějaké komplikace by byly to poslední, co momentálně potřebuju," řekl Čech.

Nikdy si nepřipustil, že by jeho kariéra mohla skončit. "Byla by škoda,  kdyby k tomu mělo dojít ve čtyřiadvaceti letech, kdy mám před sebou třeba ještě patnáct let chytání. Ale doktoři mi hned říkali, že bych se měl vrátit," prohlásil.

Ze záznamu viděl Petr Čech svůj střet s Huntem jen jednou. "Z toho zápasu si pamatuju jenom to, jak jsem se před ním rozcvičoval, pak náš kapitán Terry prohrál los, tak jsem musel přebíhat přes celé hřiště do druhé brány. Třicet vteřin před tím zákrokem si nepamatuju vůbec. Až dva dny po operaci jsem dostal vysvětlení, co se vlastně stalo," uvedl Čech.

Nyní jej nejvíc limitují časté bolesti hlavy a celková únava. "V podstatě celý den mě hlava bolí, někdy zabere prášek a zlepší se to. Také tělo je hodně vyčerpané, jdu se třeba na chvilku projít, ale po dvaceti minutách se musím vrátit a zase si lehnout," uvedl Čech.

Návratu do svého londýnského domu za manželkou Martinou a labradorem Maxem už se nemohl dočkat. Teď za ním chodí spousta návštěv, pozdravit jej ve čtvrtek přišel i reprezentační spoluhráč Tomáš Rosický. "Je vidět, že se Petrovi daří lépe, to je skvělé,"
uvedl Rosický na webových stránkách Arsenalu.
Autor: