Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Čecha v brance Chelsea možná nahradí Barthez

Sport

  10:03
Londýn - Vedení Chelsea se začalo porozhlížet po někom, kdo nahradí zraněnou brankářskou jedničku Petra čecha. V brance by ho po dobu rekonvalescence mohl zastoupit Francouz Fabien Barthez, který letos v létě ukončil úspěšnou kariéru. Trenér José Mourinho se ho prý pokouší přemluvit k návratu mezi tyče.

Grégory Coupet (vlevo) a Fabien Barthez na tréninku francouzské reprezentace v Tignes. foto: AFP

Chelsea se dostala do složité situace, když během sobotního zápasu v Readingu přišla najednou o dva gólmany. Vedle Čecha totiž na delší dobu vypadl ze hry také Ital Carlo Cudicini a Mourinhovi zbyl jen jeho zatím málo zkušený krajan Henrique Hilário.

Pětatřicetiletý Barthez by se podle agentury AFP mohl vrátit do anglické ligy, v níž déle než tři roky hájil branku Manchesteru United. Člen týmu mistrů světa z roku 1998, který oblékl francouzský dres v 86 zápasech, však zatím své rozhodnutí skončit s fotbalem nezměnil.

"Mluvil jsem s ním po telefonu a stále je přesvědčen, že udělal dobře, když skončil. Znáte Fabiena. Když něco řekne, tak to hned tak neodvolá," řekl Eurosportu Laurent Spinosi, trenér brankářů Olympique Marseille, kde Barthez naposledy chytal.
Autor: