Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čekal jsem, že to bude horší

Sport

  8:09
BORDEAUX/PRAHA - Loni 25. února začalo zdlouhavé trápení Vladimíra Šmicra (33). Zdravotní komplikace připravily záložníka Bordeaux téměř o rok kariéry. Čekání na návrat skončilo až tuto sobotu.

Vladimír Šmicer foto: AFP

Šmicer odehrál 62 minut ve Francouzském poháru, v němž jeho tým vyřadil po vítězství 2:0 Bastii.

LN Co se vám honilo hlavou, když jste kráčel na hřiště? 
Abychom odehráli dobrý zápas a já ho ve zdraví zvládnul. To se všechno splnilo.

LN Takže jste návrat po zranění nijak zvlášť neprožíval? 
Věděl jsem dopředu, že to přijde. Připravený jsem byl už před Vánoci, ale ještě jsem se necítil úplně stoprocentně. S trenérem jsme měli domluvu, že bych šel do akce jedině, když bychom vedli alespoň o dva góly. To se nestalo, a tak jsem si musel počkat do ledna.

LN V čem se na vás dlouhá pauza nejvíc podepsala? 
Bylo to znát úplně ve všem. Rozdíl mezi tréninkem a zápasem je obrovský. Budu potřebovat sedm, osm utkání, abych se dostal do správného rytmu.

LN Čekal jste, že bude návrat snazší? 
Hlavně jsem netušil, co přede mnou je. Spíš jsem čekal, že to bude horší.

LN Na trávníku jste vydržel hodinu. Zvládl byste i celý zápas? 
To ne. Už po šedesáti minutách jsem začínal vnímat únavu. Nebylo třeba to zbytečně natahovat. Při únavě je tělo nejvíc náchylné ke zranění.

LN Problémy s úponem v pravé noze, který vás připravil i o mistrovství světa, jsou už definitivně zažehnány? 
Ten už mě přestal bolet v říjnu. Jenže před podzimním utkáním v Lize mistrů proti Liverpoolu jsem si zase natrhl sval na opačné noze. Proto se léčba o další dva měsíce prodloužila.

LN Návrat vám musel ulevit i po psychické stránce. Je to tak? 
Jsem rád, že se to všechno seběhlo zrovna s novým rokem. Staré věci jsem mohl hodit za hlavu. Teď si přeju, abych mohl jen hrát.

LN Navíc je potěšující, že s vámi v klubu po pauze počítají... 
Je strašně příjemné to vědět. Možná je to i tím, že jsem před zraněním odehrál pár kvalitních zápasů. Teď je to pro mě výzva vrátit se zpátky do dřívější formy. Za dobu, co jsem byl mimo, se klub zařídil podle svého, přišla spousta hráčů a vzrostla tady konkurence.

LN Máte smlouvu do konce sezony. Jak vidíte svoji perspektivu v Bordeaux? 
Záleží na nadcházejících měsících. Když mi vyjdou, tak by podle mě byl klub ochotný prodloužit mi kontrakt ještě o rok. A já bych rád zůstal, protože moje rodina je tady spokojená. Takže mám motivaci navíc.

LN Jak vypadají vaše plány s reprezentací? 
Byl jsem v kontaktu s trenérem Brücknerem před každým srazem. Vyptával se mě, jak na tom jsem. Vypadalo to, že se mnou počítá. Proto bych byl rád, kdybych se do reprezentace probojoval. Ale nejdřív musím dokázat, že na to mám. Od postupu na mistrovství světa jsem za nároďák nenastoupil. Loučení bych si představoval jinak.

LN Existuje vůbec něco, na co budete z minulého roku rád vzpomínat? 
Jedinou pozitivní věcí byly víkendy doma. Užil jsem si dost volného času s dětmi. Na druhou stranu mi chyběla radost z fotbalu. Pořád jsem nevěděl, na čem jsem. Tahle nejistota mi scházet nebude.

Autoři:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...