130 let
Radost Ester Ledecké na stupních vítězů

Radost Ester Ledecké na stupních vítězů | foto: Michal Růžička, MAFRA

Doporučujeme

Jaký bude druhý týden olympiády? Češi ještě neřekli poslední slovo, co Ledecká a hokejisté?

Sport
  •   16:05
PRAHA - Už šest cenných kovů vybojovali čeští sportovci na zimních olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu. A byť už má své závody za sebou většina medailových nadějí, pořád ještě není všem dnům konec…

„Všechno po zlatu Ledecké už je nadplán,“ usmíval se v sobotu v Českém domě v místě her předseda ČOV Jiří Kejval. Aby ne, bilance 1 zlato, 2 stříbra a 3 bronzy zní skvěle. Zvláště, když v Pchjongčchangu a Kangnungu nestartuje kvůli zranění česká biatlonová hvězda Gabriela Koukalová.

KOMPLETNÍ PROGRAM ZOH 2018 NALEZNETE ZDE!

Zvláště, když rychlobruslařská královna Martina Sáblíková letošní zimu marodila s bolavými zády.

První – delší týden (i s ohledem, že v něm jsou započítány dva víkendy) – vyšel českým barvám v Koreji parádně.

Na co se mohou čeští fanoušci těšit dál?

Už v úterý pojedou čeští biatlonisté smíšenou štafetu, kde dlouhodobě patří mezi elitu. Ano, letos to není tak povedené jako v posledních sezónách, přesto: Češi obhajují stříbro ze Soči a v sestavě mají dva medailisty z Pchjongčchangu – stříbrného Michala Krčmáře a bronzovou Veroniku Vítková. Do kvarteta je pak doplní zkušený Ondřej Moravec a talentovaný olympijský benjamínek Markéta Davidová.

AKTUÁLNÍ MEDAILOVÉ POŘADÍ ZEMÍ NA ZOH 2018 NALEZNETE ZDE!

V úterý od 12:15 hodin tak bude určitě komu držet palce!

V té době zároveň budou čeští hokejisté již pár hodin znát svého čtvrtfinálového soupeře. Bude jím lepší z dvojice USA vs. Slovensko. Boj o posun do medailových bojů se v mužském hokejovém turnaji rozhoří ve středu od 4:10 hodin, případné semifinále se pak hraje v pátek.

Také ve čtvrtek bude komu fandit. Od 4:00 hodin čeká kvalifikace v obřím paralelním slalomu na Ester Ledeckou, která je ve své hlavní disciplíně obrovskou favoritkou – když ne na zlato – tak na medaili určitě.

Od 12:15 hodin pak odstartuje biatlonová štafeta žen a byť Češky nejsou mezi favoritkami na medaile, bez šance na úspěch nejsou.

Totéž platí také pro pátek. Vedle případného startu hokejistů v jednom ze semifinálových zápasů (8:40 hodin, nebo 13:10 hodin), pak pojede biatlonová štafeta mužů od 12:15 hodin.

Sobotní noc pak bude patřit opět Ester Ledecké. Tedy pokud se probije z kvalifikace, pak si od 4:00 hodin střihne v obřím paralelním slalomu jízdy o medaile.

A ještě před nedělním závěrečným ceremoniálem (ve 12:00 hodin SEČ) je od 5:10 hodin na programu finálová bitva hokejistů...

Autor: Antonín Vavrda