Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Češi na hrách: Úspěšná sobota přinesla dvě medaile

Sport

  21:28
PRAHA - Neměli jste čas sledovat výsledky Čechů na letní olympiádě v Londýně? Vybrali jsme pro vás nejdůležitější události 8. soutěžního dne v podání českých sportovců.

Skifařka Miroslava Knapková při olympijském triumfu v Londýně 2012 (archiv). foto: Reuters

Knapková získala první zlato pro Česko

Česko se dočkalo prvního olympijského zlata. Skifařka Miroslava Knapková zajela fantastický závod a zaslouženě vyhrála finále způsobem start - cíl, přestože jela s natrženým žeberním svalem. Za českou závodnicí skončila na druhém místě Dánka Fie Udby Erichsenová a třetí Australanka Kim Crowová.

ČTĚTE VÍCE

Sýkorová zastoupila Emmons a vystřílela bronz

Střelkyně Adéla Sýkorová získala na olympijských hrách v Londýně překvapivou bronzovou medaili ve sportovní malorážce. Životní úspěch vybojovala za vítěznou Američankou Jamie Lynn Grayovou a Srbkou Ivanou Maksimovičovou. Sýkorová navázala na pekingské stříbro Kateřiny Emmons v této disciplíně, sama byla před čtyřmi roky devatenáctá.

ČTĚTE VÍCE

Kolocová a Sluková míří do čtvrtfinále

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou se probojovaly na olympijském písku do čtvrtfinále. Favorizované Brazilky Talitu Rochaovou s Marií Antonelliovou porazily po třísetové bitvě 21:16, 20:22 a 15:9 a skončí nejhůře na děleném pátém místě. České dívky se postaraly o historicky nejlepší výsledek českého beachvolejbalu na olympiádě.

ČTĚTE VÍCE

Maslák vylepšil český rekord na 400 metrů

Atlet Pavel Maslák vylepšil na olympijských hrách v Londýně v rozběhu na 400 metrů český rekord na 44,91 sekundy a z druhého místa postoupil do nedělního semifinále. Mistr Evropy se stal prvním Čechem, který tuto trať zaběhl pod 45 sekund, jeho předchozí rekord z června měl hodnotu 45,17. V pondělním finále soutěže tyčkařek bude skákat i další evropská šampionka Jiřina Ptáčníková.

ČTĚTE VÍCE

Český jachting bude mít finálovou zástupkyni

Jachtařka Veronika Fenclová postoupila na olympijských hrách do bojů o medaile. Do desetičlenného finále kategorie Laser Radial prošla jednatřicetiletá česká reprezentantka z osmého místa v rozjížďkách. Počtvrté za sebou skončí český jachting na olympiádě v elitní desítce.

ČTĚTE VÍCE

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!