Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Češi si zahrají finále French Open

Sport

  17:21
PAŘÍŽ - Čeští tenisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner budou na grandslamovém turnaji Roland Garros bojovat o titul. V semifinále si poradili s francouzsko-srbským párem Fabrice Santoro, Nenad Zimonjič.

Pavel Vízner (vpravo) si s Lukášem Dlouhým zahrají finále French Open (snímek z utkání Davisova poháru proti USA. foto: Krzywoň Dan ČTK

Sobotní finále mohlo mít na obou stranách kurtu české aktéry. Radek Štěpánek s indickým spoluhráčem Mahešem Bhúpathím ale své semifinále prohráli. Šesté nasazené bahamsko-kanadské dvojici Mark Knowles, Daniel Nestor podlehli 3:6 a 4:6.

Své finalistky už zná i ženská dvouhra. Srbka Ana Ivanovičová smetla z kurtu světovou dvojku Marii Šarapovovou z Ruska, za 65 minut ji porazila 6:2 a 6:1. O vítězce utkání nebylo od začátku pochyb.

Sedmá nasazená Ivanovičová na cestě do prvního grandslamového finále v kariéře drtila soupeřku útočnou hrou, zatímco Šarapovová se potýkala s vlastními chybami a v průběhu druhého setu už působila odevzdaně. Nakonec v něm odvrátila kanára, ale to bylo vše.

Ivanovičové se postaví Belgičanka Justine Heninová. Světová jednička porazila další Srbku, Jelenu Jankovičovou, dvakrát 6:2 a poslední vítězství ji dělí od třetího titulu na pařížském grandslamu za sebou. Na tamní antuce Heninová triumfovala i v roce 2003.

Výsledek:
Muži:
Čtyřhra - semifinále:

Knowles, Nestor (6-Bah./Kan.) - Bhúpathí, Štěpánek (Indie/ČR) 6:3, 6:4
Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Santoro, Zimonjič (4-Fr./Srb.) 6:1, 1:6, 6:4

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Heninová (1-Belg.) - Jankovičová (4-Srb.) 6:2, 6:2
Ivanovičová (7-Srb.) - Šarapovová (2-Rus.) 6:2, 6:1
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.