Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Češi tlačí Nashvill k postupu

Sport

  8:58
NEW YORK - Čeští hokejisté téměř sami obstarali úterní výhru Nashvillu 3:0 nad Columbusem. Vítězství pro Predators znamená posun na deváté místo v tabulce Západní konference a dvoubodovou ztrátu na postupovou osmou pozici.

Radek Bonk (vlevo) v dresu Predators se snaží zastavit Joakima Lindstroma z Columbusu. foto: ČTK

Útočník Jan Hlaváč vstřelil za asistence Marka Židlického úvodní branku utkání a připsal si i přihrávku u druhého gólu Predators. Skóre uzavřel v přesilovce Radek Bonk, který dorazil střelu Martina Erata.

"Je skvělé, že jsme zvítězili. Každý bod je teď velmi důležitý," radoval se po zápase Hlaváč, který vstřelil gól poprvé od 27. února a po utkání byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Nashvillu se v domácích utkáních proti Columbusu daří, vyhráli nad ním posedmé za sebou. V utkání zazářil i brankář Dan Ellis, který zlikvidoval všech 36 střel Columbusu a připsal si pátou nulu v kariéře. Český obránce Jan Hejda ve službách Blue Jackets na sebe zase upozornil bitkou s Jordinem Tootoem.

Jágr se odpoutal od Esposita
Svoji jubilejní dvacátou branku sezony vstřelil Jaromír Jágr, přičemž této mety dosáhl ve všech 17 ročnících, které v NHL odehrál. Kladenský rodák byl však jediným úspěšným střelcem newyorských Rangers, kteří na vlastním ledě podlehli Philadelphii v prodloužení 1:2.

O vyrovnávací gól se asistencemi zasloužili Václav Prospal a Jaroslav Modrý. Rangers v tabulce Východní konference i přes prohru zůstali šestí, ale Philadelphia se dotáhla na rozdíl jednoho bodu a devátý Washington jich ztrácí pět.

"Samozřejmě, že chcete být v tabulce co nejvýše, ale nejdřív musíte vybojovat účast v play off. Tak se na to dívám já. Je za námi pár týmů, které se nám přibližují," konstatoval Jágr, jenž se vstřeleným gólem osamostatnil v historických tabulkách střelců i produktivity. Šestatřicetiletý útočník je nyní se 641 góly na 12. místě před Davem Andreychukem a s 1591 nasbíranými body na deváté pozici před Philem Espositem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!