Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Češi v Miami dál excelují. Šafářová, Strýcová i Berdych jdou dál

Sport

  17:15aktualizováno  26. března 15:22
MIAMI - Lucie Šafářová postoupila při dvanácté účasti poprvé v kariéře do osmifinále turnaje v Miami. Třicetiletá Češka si ve třetím kole poradila za hodinu s Chorvatkou Aljou Tomljanovičovou, kterou porazila 6:1, 6:3. Barbora Strýcová ji napodobila, když porazila Slovenku Janu Čepelovou 6:2, 6:4. Strýcová se utká v osmifinále s Karolínou Plíškovou, která zvládla zápas třetího kola s Julií Putincevovou v poměru 7:5 a 6:3. Úspěšný vstup do turnaje má za sebou Tomáš Berdych, jenž v druhém kole zdolal 6:3, 6:2 Rusa Andreje Rubljova.

Lucie Šafářová na turnaji v Miami září. foto: ČTK/AP

Češky v Miami dál září. Ve třetím kole jsou Plíšková i Šafářová

Šafářová sice s Tomljanovičovou dvakrát ztratila podání, sama však vzala hráčce dlouhodobě žijící v Austrálii servis šestkrát a stala se první letošní osmifinalistkou turnaje.

Její soupeřka, která i kvůli roční pauze vynucené operací ramene klesla do šesté stovky žebříčku, v předchozím kole vyřadila šampionku z Indian Wells Rusku Jelenu Vesninovou.

O postup do čtvrtfinále se Šafářová utká buď Belgičankou Kirsten Flipkensovou, nebo Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Lucie Šafářová při tréninku na 1. kolo Fed Cupu proti Španělsku.
Lucie Šafářová při tréninku na 1. kolo Fed Cupu proti Španělsku.

Desátý nasazený Berdych splnil proti talentovanému hráči z druhé stovky žebříčku Rubljovovi roli favorita za necelou hodinu a čtvrt. Jednatřicetiletý Čech o dvanáct let mladšímu soupeři odvrátil všechny tři brejkboly a nastřílel osm es.

V druhém utkání, které na předchozích dvou turnajích nezvládl, se Berdych střetne podruhé v kariéře s Lucemburčanem Gillesem Müllerem. Loni v Tokiu mu podlehl ve dvou setech.

Úspěšně zahájil Masters v Miami také Roger Federer. Švýcarský tenista, jenž má letos bilanci 14:1 a získal tituly na Australian Open i minulý týden v Indian Wells, přehrál mladého domácího kvalifikanta Francese Tiafoeho 7:6 a 6:3.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...