Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

6:1, 6:0. Obhájkyně Kvitová prolétla do 2. kola Wimbledonu za 35 minut

Sport

  14:55
LONDÝN (od našeho zpravodaje) - Petra Kvitová plynule navázala ve Wimbledonu tam, kde loni skončila. Před rokem završila svou jízdu suverénní finálovou výhrou nad Eugenií Bouchardovou, v úterý rozdrtila česká tenistka na travnatém grandslamu nebohou Kiki Bertensovou 6:1, 6:0 za pouhých 35 minut.

Petra Kvitová během 1. kola Wimbledonu. foto: Reuters

Dva dny před startem mluvila o nervozitě, o ne zcela doléčené nemoci či o tom, jak může být obhajoba svazující.

Jen co vstoupila na centrální kurt, nic z toho na ní nebylo znát. „Mám tolik hezkých vzpomínek. Byla jsem nervózní. Ale lidé tleskali, atmosféra byla neuvěřitelná,“ řekla Kvitová v rozhovoru po odchodu z dvorce.

Češka vyhrála prvních sedm výměn. Utrhla se do vedení 3:0. Bezvadně jí fungoval servis. Nebohá Kiki Bertensová, nejlepší Nizozemka současnosti, jen sledovala triumfální návrat loňské vítězky.

Zmohla se na jeden game, jenže za 18 minut první set ztratila.

A Kvitová nepolevila. Na servisu byla suverénní, prvních 24 výměn při svém podání vyhrála!

Petra Kvitová během prvního kola Wimbledonu.
Petra Kvitová slaví postup do 2. kola Wimbledonu.

Až za stavu 6:1 a 5:0 zahrála dvojchybu, čímž si skvostnou bilanci pokazila. Mrzet jí to ale mohlo pramálo. Cestu za wimbledonskou obhajobou zahájila jako pravá šampionka.

„Jsem opravdu ráda, jak jsem hrála,“ pochvalovala si česká hráčka. Kvitová také dodala, že nervy jí způsobuje role obhájkyně. „Ale už je to lepší, než v roce 2012 po prvním triumfu ve Wimbledonu. Nervy jsou zdravé, ale nesmí jich být moc.“

Druhou soupeřkou Kvitové bude v ženském pavouku Kurumi Naraová z Japonska. Také v tomto případě se jedná o první vzájemný duel a 25letá Češka bude jasnou favoritkou. Zvlášť poté, co zničila Bertensovou.

„Je to jen první zápas, pořád je tu spoustu skvělých soupeřů, ještě nic neříkám, musím se soustředit na sebe,“ varuje Kvitová. Cesta k titulu na slavném turnaji bude ještě dlouhá, i když tenistka z Fulneku vystartovala bleskově. 

WIMBLEDON - Dvouhra: 1. KOLO

ŽENY: 

  • Kvitová - Bertensová (Niz.) 6:1, 6:0
Autor: