Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Česku přiklepli pořadatelství florbalového šampionátu v roce 2018

Sport

  12:47
GÖTEBORG/PRAHA - Mistrovství světa florbalistů v roce 2018 bude hostit Česká republika, která dostala přednost před Finskem. Na svém jednání na světovém šampionátu v Göteborgu o tom dnes rozhodl výkonný výbor Mezinárodní florbalové federace.

Útočník Matěj Jendrišák (vlevo) se raduje z vyrovnávacího gólu proti Švýcarsku. foto: ČTK

V Česku se bude MS mužů konat potřetí. V roce 1998 se hrálo v Praze a Brně, o deset let později opět v hlavním městě a Ostravě.

„Česká florbalová unie získala pořadatelství nejdůležitější akce ve florbalu, kterou mistrovství světa mužů je. Fanoušci se mohou těšit, že v roce 2018 uvidí v České republice ten úplně nejlepší florbal,“ řekl novinářům prezident ČFbU Filip Šuman.

O druhém městě se bude jednat

O pořadateli rozhodlo devět z jedenácti členů výkonného výboru, český ani finský zástupce nehlasovali. „My jsme se s delegátem z Finska nemohli zúčastnit toho finálního rozhodování, ale čekali jsme v zákulisí poměrně dlouho. Diskuze byla docela složitá, všichni členové se museli vyjádřit ke kandidatuře, protože Finové se také snažili nabídnout co nejlepší mistrovství světa. Nakonec to rozhodnutí padlo jednoznačně pro nás,“ uvedl Šuman.

Jisté je, že šampionát bude v prosinci 2018 opět v Praze a vyvrcholí v O2 areně. „S tím jsme šli do kandidatury. Zda to bude pouze v Praze, nebo přičleníme ještě druhé město, to se teprve uvidí,“ řekl Šuman. Rozpočet na pořádání turnaje odhaduje mezi 50 a 70 miliony korun.

Autoři: ,

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč