Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Česká televize se probudila a zařadí Bauera se Záhrobskou

Sport

  18:00
PRAHA - Vrcholí olympijská sezóna a v televizi si divák nemůže dopřát živé přenosy s medajlovými nadějemi své země. Někde jinde těžko představitelná situace, v Česku však tvrdá realita.

Šárka Záhrobská při slalomu. foto: ČTK

Česká televize sice provozuje specializovaný sportovní kanál, ale na něm si spíše než na live přenosech pochutnáte na záznamech tenisu, případně "retro" zpravodajství.

Na otázku proč kanál ČT4 tyto závody nevysílá, jsme zatím slýchali ústy Oty Černého jen samé výmluvy.

Mohutná vlna kritiky ovšem donutila sportovní redakci jednat, a tak si konečně můžete o víkendu vychtunat výkony Lukáše Bauer a Šárky Záhrobské.

Vyjádření ČT

Česká televize se rozhodla vyhovět obrovskému zájmu laické i odborné veřejnosti o výjimečné výkony běžkaře, reprezentanta a jednoho z horkých kandidátů na olympijské zlato Lukáše Bauera a mistryně světa a reprezentantky ve sjezdovém lyžování Šárky Záhrobské. Změnou programu byl na sobotu 16. 1. 2010 od 13.10 hod. na ČT2 zařazen přímý přenos závodu mužů v běhu na lyžích klasickou technikou z estonského Otepää. V neděli 17. 1. 2010 od 09.10 hod. a od 12.10 hod. také na ČT2 přímé přenosy slalomu žen ze slovinského Mariboru.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!