Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

České biatlonové trápení dál pokračuje. Mužská štafeta skončila až třináctá

Sport

  18:50
Östersund - Čeští biatlonisté Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký a Michal Krčmář skončili s jedním trestným kolem třináctí ve štafetě Světového poháru v Östersundu. Zvítězilo kvarteto Norska.
Michal Krčmář

Michal Krčmář foto: Petr Lemberk, MAFRA

Vítková má hned v úvodu sezony problémy s únavou, k tréninku se vrátí až po Vánocích

Poslední sezonu závodící Šlesingr rozjel štafetu na 12. místě. Moravec sice byl po střelbě vleže šestý, ale vstoje měl problémy. 

Třikrát dobíjel a Štvrteckého vyslal na trať z devátého místa, ale už s odstupem minuty a 50 sekund na čelo závodu.

Po úseku dvacetiletého Štvrteckého česká štafeta figurovala na jedenácté pozici a finišman Krčmář ji do první desítky nedostal. Vleže minul první tři rány, jeden terč nesestřelil ani po dodatečných výstřelech. 

Musel na trestné kolo a byl až šestnáctý. V závěrečném kole stříbrný olympijský medailista české umístění o tři místa zlepšil.

Norsku zařídili výhru Johannes Dale, Erlend Bjöntegaard a bratři Tarjei a Johannes Böové. Druhá dojela Francie a z bronzu se radovali Italové.

V neděli úvodní díl sezony v Östersundu uzavře štafeta žen na 4x6 km. České kvarteto rozjede Jessica Jislová a po ní budou následovat Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková. Start je v 15:30.

Muži - štafeta (4x7,5 km):

1. Norsko (Dale, Bjöntegaard, T. Bö, J.T. Bö) 1:10:30,4 (0 trest. okruhů + 9 dobíjení), 2. Francie (Jacquelin, Fillon Maillet, Desthieux, M. Fourcade) -32,3 (1+7), 3. Itálie (Hofer, Bormolini, Cappellari, Windisch) -1:27,1 (0+8), 4. Rusko -1:41,4 (1+10), 5. Švédsko -2:00,7 (2+12), 6. Ukrajina -2:32,7 (0+9), ...13. Česko (Šlesingr, Moravec, Štvrtecký, Krčmář) -4:23,0 (1+14).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...