Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česko odmítlo nabídku, do olympijské soutěže nepřihlásilo krasobruslařku

Sport

  14:28
PRAHA - Krasobruslařský závod žen se na olympijských hrách ve Vancouveru uskuteční bez české zástupkyně. Mezinárodní bruslařská unie (ISU) sice nabídla Česku jedno uvolněné místo, domácí svaz se jej však po konzultaci s Českým olympijským výborem (ČOV) rozhodl nepřijmout.

Ilustrační foto. foto: ČTK

"Na olympiádě nebude žádná žena. Předsednictvo krasobruslařského svazu se rozhodlo, že nabídku ISU nevyužije, neboť (žádná krasobruslařka) nesplnila podmínky ČOV," řekl generální sekretář svazu Karel Oubrecht.

Česko získalo možnost přihlásit krasobruslařku do Vancouveru poté, co se svého místa vzdalo Švýcarsko. "Museli jsme ale rozhodnout okamžitě," uvedl Oubrecht.

Česká krasobruslařka figurovala mezi potencionálními náhradnicemi díky výkonu Nelly Simaové, která obsadila v září v Oberstdorfu v dodatečné kvalifikaci původně druhé nepostupové místo. Na prosincovém mezinárodním mistrovství České republiky však skončila až sedmá a nekvalifikovala se ani na mistrovství Evropy.

Ve Vancouveru tak budou české krasobruslení zastupovat Tomáš Verner, Michal Březina a taneční pár Lucie Myslivečková, Matěj Novák.

Autor: