Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Česko vidělo finále mezinárodního pólo turnaje. Slavil hvězdný tým Alchymist Luxury Hotel

Sport

  11:04
PRAHA - Milovníci póla, jezdectví, nevšedních zážitků a nádherných outfitů se minulou sobotu sešli na již sedmém ročníku prestižního mezinárodního pólo turnaje – Prague Polo Cup 2019, jehož finále se konalo na farmě Levín.

Finále Prague Polo Cup foto: praguepolocup.com

Finálový zápas byl vyvrcholením dvoudenního klání mezi jednotlivými pólo kluby. Ve finále změřili síly zástupci čtyř týmů složených z hráčů z celého světa: Německa, Maďarska, USA, Slovenska a samozřejmě, Česka, kteří reprezentovali teamy značek ALO Diamonds, Aston Group, Veuve Clicquot. Vítězem velkého finále se stal team Alchymist Luxury Hotel. Za tým Alchymist hráli hráči ze skvělých polo klubů- Put La Estancia z Budapešti a Mashomack Polo Club NY USA.

Prague Polo Cup

Mezinárodní turnaj v koňském pólu Prague Polo Cup se koná od roku 2013. Předcházejících ročníků se zúčastnilo přes 90 hráčů z více než 10 zemí světa a 286 koní. Každoročně turnaj podporují prestižní světoví i lokální partneři. Pro další informace navštivte: www.praguepolocup.com

Atmosféru této sportovně–společenské události podtrhlo ideální letní počasí, které se odrazilo na bohaté účasti široké veřejnosti, pozvaných hostů a partnerů turnaje.

Přítomné dámy zdobily krásné klobouky či fascinátory, elegantní outfity, pány pak stylové vycházkové obleky.

I když je u nás koňské pólo stále považované za neobvyklou sportovní disciplínu a nemá v Česku dlouhou historii, Praha se zapsala mezi světové destinace, kde se tento královský sport pomalu ale jistě zabydluje a základna jeho přívrženců utěšeně roste.

Fanoušci se na finále Prague Polo Cup dobře bavili
Oslavy po finále Prague Polo Cup

V České republice se poprvé hrálo pólo v roce 1993 na pražském Strahově při návštěvě anglického prince Edwarda v Praze.

Turnaj v pólu je zároveň výjimečnou společenskou událostí, kterou tradičně provází velmi specifická pravidla i v oblékání návštěvníků. Např. britské hřiště v Ascotu, kde se konají nejprestižnější turnaje v pólu, vydává každoročně průvodce oblékáním k danému ročníku a tento dress code je také striktně dodržován.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!