Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Český taneční sport má mistry světa, pár Macoun - Boháčová uspěl v Paříži

Sport

  14:24
PRAHA - Česká hymna zazněla o víkendu na mistrovství světa amatérů ve společenském tanci WDC AL v Paříži, kde pár Martin Macoun - Jitka Boháčová získal dvě medaile.

Taneční pár Martin Macoun - Jitka Boháčová na MS amatérů v Paříži. foto: Luděk Kopáček

Martin Macoun a Jitka Boháčová zastupující STK Praha získali v kategorii latinsko-amerických tanců (LAT) párů starších 40 let kov nejcennější a stali se mistry světa, když porazili 23 párů. Úspěšní byli i v kategorii přes 30 let, kde obsadili 3. příčku a porazili 24 párů.

Martin a Jitka společně trénují 21 měsíců a nejsou na parketě žádnými nováčky. Macoun je čtyřnásobným Mistrem České republiky Senior 1 LAT, trojnásobným finalistou Mistrovství světa WDSF Senior 1 LAT.

Taneční pár Martin Macoun - Jitka Boháčová na MS amatérů v Paříži.
Taneční pár Martin Macoun - Jitka Boháčová na MS amatérů v Paříži.

Boháčová je bývalou čtvrtfinalistkou Mistrovství ČR dospělých v LAT a držitelkou třídy M v latinsko-amerických tancích. Společně jsou úřadujícími Mistry Evropy LAT Senior 1 (přes 35 let) 2015, vicemistry světa LAT Senior 1 2014 (přes 35let), druzí na Blackpool 2015 LAT Senior (přes 35 let), vítězové světového Rank listu za 2014 LAT Senior 1.

Ke svým trofejím si tak nyní přidali pohár nejcennější. Jejich trenéry jsou Jaroslav Kuneš, Sandro Cavallini či Hazel Fletcher.

Autor: