Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Cesta na fotbalové MS vede přes Slovensko

Sport

  17:58
DURBAN - Čeští fotbalisté se v kvalifikaci o účast na mistrovství světa v roce 2010 utkají se Slovenskem, které dvakrát porazili v právě skončené evropské kvalifikaci, dále narazí na Polsko, Severní Irsko, Slovinsko a San Marino. Rozhodl o tom dnešní los v jihoafrickém Durbanu.

Fotbal. foto: ČTK

Dnešní los kvalifikace mistrovství světa pro český fotbal nedopadl nejhůře. Vyplývá to alespoň z prvních reakcí generality fotbalového svazu, zástupců realizačního týmu, ale i samotných hráčů. Názory se vesměs shodují v tom, že skupinu nelze označit za vysloveně složitou, protože tým mohl narazit na těžší soupeře. Zajímavé je pro všechny další přímé setkání se Slováky.


V losovacím sále v Durbanu "česká" třetí skupina žádné velké emoce nevyvolala. Podle předsedy ČMFS Pavla Mokrého to pořádně zahučelo především ve chvíli, kdy bylo známé složení šesté skupiny, v níž se ocitly tři země bývalého Sovětského svazu a s nimi pak Chorvatsko a Anglie, jejichž vzájemný duel ve středu vyvolal tolik emocí a pád kolébky fotbalu. "Jsem rád, že této skupině jsme se vyhnuli. Nepříjemné by bylo totiž daleké cestování na východ," řekl v telefonickém rozhovoru z dějiště svazový
šéf.


Z pohledu české delegace jde o skupinu, která je přijatelná sportovně i ekonomicky. "Samozřejmě si lze představit atraktivnější soupeře i pro diváky, ale zase to nebude tak nákladné na cestování pro tým i samotné fanoušky," mínil Mokrý.

Autoři: ,