Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Čeští atleti útočí na jasné vítězství v první lize ME družstev

Sport

  19:21
DUBLIN - Čeští atleti útočí po prvním dnu na jasné vítězství v první lize mistrovství Evropy reprezentačních družstev v Dublinu. V polovině týmové soutěže mají v nevlídných podmínkách, silném větru, zimě a občasném dešti na kontě 195 bodů a před druhým Rumunskem luxusní náskok 32 bodů. Třetí postupové místo do superligy patří Švédsku (162,5).

Český výškař Jaroslav Bába foto: Reuters

Vítězství zaznamenali a plný bodový zisk týmu přinesli výškař Jaroslav Bába (220), koulař Ladislav Prášil (20,62), ženská sprinterská štafeta (44,20), Zuzana Hejnová na čtyřstovce (51,90) a Denisa Rosolová na čtyřstovce s překážkami (55,34).

Hejnová vynechala svou silnější překážkovou trať, ale Rosolová ji zdatně zastoupila. I bronzová olympijská medailistka Hejnová byla týmu velmi platná na své netradiční trati.

Rosolová se za běhu ale smála silnému větru na trati. "Tak tomuhle já říkám fičák, dva metry za sekundu je větříček proti tomu, co bylo tady, draka jsem si měla vzít," napsala na facebooku Rosolová. "Musela jsem se během závodu smát, ale vím, že jsem měla dostatek sil, takže až budou dobré podmínky, můžu atakovat hranici 54 sekund," vyslovila odvážnou myšlenku.

Na druhých místech skončili kladivář Lukáš Melich (75,02), půlkařka Lenka Masná (2:03,53) i Kateřina Čechová na stovce (11,85), které foukal silný protivítr 5,5 metru za sekundu.

Autor: