130 let

Tomáš Berdych nastoupil místo Robina Vika. | foto: ČTK

Čeští tenisté jdou do baráže

Sport
  •   18:18
Udžda - Čeští tenisté budou hrát o návrat do Světové skupiny Davisova poháru. Tomáš Berdych s Lukášem Dlouhým porazili v dnešní čtyřhře Mehdiho Ziadiho a Talala Ouahabiho 6:3, 6:2 a 6:3 a vedou v Udždě v duelu druhého kola Evropsko-africké zóny nad Marokem 3:0.
Kapitán Cyril Suk udělal oproti původní nominaci očekávanou změnu a poslal do čtyřhry Berdycha místo Robina Vika. Berdych s Dlouhým se opírali o kvalitní servis a soupeře jasně převyšovali na síti i v returnech. V  úvodní sadě získali první brejk v sedmé hře při podání Ouahabiho a o dva gamy později prorazili servis i Zaidimu.

Na začátku druhého setu Češi zaváhali. Berdych přišel o podání a domácí vedli 2:0, jenomže pak český pár získal sedm her po sobě, druhý set 6:2 a jasně kráčel za očekávanou výhrou. Ve třetím setu se Berdych s Dlouhým dobře doplňovali a jeden brejk jim stačil k výhře 6:3.
V pátečních dvouhrách se o české body postarali Tomáš Zíb a Berdych. Dá se očekávat, že v neděli dostane premiérově šanci také Vik.

Soupeře pro baráž, která se uskuteční 22. až 24. září, budou tenisté  znát do týdne. Hrát by mohli například se Švédskem, Německem, které je loni poslalo poprvé v historii do daviscupové druhé ligy, Slovenskem, Rakouskem, Španělskem, Nizozemskem či Švýcarskem, za které by mohla nastoupit i suverénní světová jednička Roger Federer.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK