Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Čeští tenisté porazili na Hopman Cupu Španělsko

Sport

  7:56
Perth - Čeští tenisté v dnešním zápase Hopmanova poháru smíšených družstev porazili Španělsko a připsali si první výhru do tabulky skupiny B. V australském Perthu nejprve Lucie Šafářová porazila Anabel Medinaovou-Garriguesovou 4:6 a dvakrát 6:4. Vítězný druhý bod pak získal Tomáš Berdych, který vyhrál 7:5 a 6:1 nad sedmým hráčem světa Tommym Robredem.

Lucie Šafářová foto: AFP

Devatenáctiletá Šafářová v zápasech španělskou soupeřkou zatím nikdy neuspěla a i dnes byla blízko porážky, když ztratila první set v poměru 4:6 a ve druhé sadě už prohrávala 2:4. Pak však získala čtyři hry za sebou a vynutila si pokračování zápasu. Ze stejně nepříznivého stavu se dostala i v rozhodujícím třetím setu a po dvou hodinách a 42 minutách se radovala z vítězství.  Byl to zatím vůbec nejdelší zápas na letošním Hopman Cupu.

Jednadvacetiletý Berdych ve dvanácté hře úvodního setu sebral účastníkovi listopadového Turnaje mistrů podání a sadu pro sebe získal v poměru 7:5. Na vítězné vlně se pak třináctý hráč světa nesl i ve druhém dějství, v němž se rychle ujal vedení 5:0. Robredo pak sice snížil, ale porážku už neodvrátil. Češi tak po dvouhrách vedou 2:0 a závěrečná smíšená čtyřhra už nemůže na jejich vítězství nic změnit. Berdych se Šafářovou napravili úvodní neúspěch z duelu s Indií a stejně jako jejich dnešní soupeři mají na kontě jednu výhru. O druhou budou usilovat indičtí tenisté v dnešním duelu s Chorvatskem, které v úvodním zápase podlehlo právě Španělsku.

Autor: