130 let

Čeští tenisté Pavel Vízner a Lukáš Dlouhý podlehli v utkání americkému páru Mike Bryan a Bob Bryan třikrát 4:6. | foto: Radek Petrášek, ČTK

Čeští tenisté prohráli čtyřhru s Američany

Sport
  •   17:31
OSTRAVA - Americký pár bratří Bryanů porazil českou dvojici Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner ve třech setech. USA tak vedou v 1.kole Davisova poháru nad českými reprezentanty 2:1. K postupu jim nyní chybí jedno vítězství v nedělních dvouhrách.

Čeští tenisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner podlehli ve čtyřhře nejlepšímu páru světa Mike Bryan, Bob Bryan třikrát 4:6. V nedělních dvouhrách se v Ostravě utkají Tomáš Berdych - Andy Roddick a Ivo Minář - James Blake.

Publikum v ostravské ČEZ Aréně se dostalo do varu hned při druhém míčku zápasu, kdy česká lavička reklamovala dvojí úder Američanů, ale rozhodčí ho neviděl a zámořská dvojčata se nepřiznala. Při několika dalších podáních Boba Bryana se nesl halou ohlušující pískot, který záhy vystřídalo bouřlivé povzbuzování.

Čeští tenisté totiž s favority drželi krok. V prvním setu si dlouho všichni čtyři aktéři drželi servis a nepřipustili ani jeden brejkbol. V desáté hře se však k němu Američané při podání Lukáše Dlouhého přece dostali a hned první šanci zužitkovali v zisk úvodního setu.

Druhá sada probíhala obdobně, jen tentokrát měli Dlouhý s Víznerem dvakrát šanci na brejk. Ani jednu však nevyužili a desátá hra se jim znovu stala osudnou. Při Dlouhého podání prohrávali 15:40 a Američané proměnili hned první setbol.

A do třetice se stejný scénář opakoval v třetím setu. V třetí hře měli čeští tenisté při servisu Mika Bryana, který podával o něco hůř než jeho dvojče, tři brejkboly, ale znovu šance nevyužili. Set tak dospěl až do desáté hry a v ní znovu Američané potvrdili, proč patří mezi nejlepší deblisty světa. Dvěma neuvěřitelnými míči a dalším úderem s pomocí pásky se dostali k dvěma mečbolům a ten druhý proměnili přesným returnem na čáru.

Autor:
  • Mohlo by vás zajímat