Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Čeští tenisté se chystají na Chorvatsko, nominace je již známa

Sport

  10:36
PRAHA - Pětici tenistů nominoval kapitán Jaroslav Navrátil na semifinále Davisova poháru v Chorvatsku. Sestavu Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hernych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý, která v neděli odletí do Poreče, kde se duel uskuteční od 18. do 20. září, dnes schválil výkonný výbor Českého tenisového svazu (ČTS).

Závěrečná radost Štěpánka. foto: ČTK

"Všichni hráči potvrdili či stále ještě potvrzují svými výkony předběžnou nominaci," uvedl v tiskové zprávě Navrátil. "Až na místě v Poreči se definitivně rozhodnu, kteří hráči budou nominováni k jednotlivým zápasům," doplnil český kapitán. Tým totiž musí před losováním ve čtvrtek 17. září zúžit na kvarteto.

Očekává se, že hlavní tíha utkání bude ležet ve dvouhrách i ve čtyřhře pouze na osvědčené dvojici Štěpánek, Berdych. "Kapitán nominoval kompaktní a silný tým, díky kterému neodletíme do Chorvatska jako outsideři," řekl prezident ČTS Ivo Kaderka.

Navrátil nemohl nominovat Iva Mináře, který měl pozitivní dopingový test při červencovém daviscupovém utkání s Argentinou. Jeho případ momentálně vyšetřuje Mezinárodní tenisová federace.

Chorvatský kapitán Goran Prpič zatím nominaci neoznámil, ale očekává se, že jeho čtveřice bude mít složení Marin Čilič, Ivo Karlovič, Roko Karanušič a Lovro Zovko, které doplní tréninkoví partneři John Dodig a Antonio Veic.

Jen jako morální podpora budou na lavičce přítomni Ivan Ljubičič, který již předloni ukončil reprezentační kariéru, a Mario Ančič, jenž stále není po nemoci připraven hrát. "Zápas proti Čechům bude hodně vyrovnaný a doufám, že budeme mít štěstí jako proti Američanům a jazýček na vahách se přikloní na naši stranu," citoval Prpiče chorvatský sportovní web sportner.hr.

Autor: