Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Čeští tenisté v baráži narazí na Švýcary

Sport

  12:51
LONDÝN - Možná vůbec nejtěžšího soupeře přidělil dnešní los českým tenistům v baráži o Světovou skupinu Davisova poháru. Reprezentanti budou o udržení ve Světové skupině bojovat se Švýcarskem, které může mít ve svém středu světovou jedničku Rogera Federera.

Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil na tiskové konferenci. foto: Dan KrzywoňČTK

Zápas se uskuteční od 21. do 23. září a svěřenci Jaroslava Navrátila v něm budou mít výhodu domácího prostředí.

Češi neměli při losování štěstí, jako nasazení dostali jednoho z nejsilnějších možných soupeřů. Nejlepší tenista současnosti Federer v týmové soutěži odehrál 41 zápasů, z toho 31 vítězných. V posledních dvou sezonách kvůli koncentraci na udržení pozice světové jedničky nehrál první kolo, ale vždy pomohl zachránit Švýcary právě v baráži. Lídr českého týmu Tomáš Berdych ho na olympijských hrách v Aténách dokázal porazit, ale od té doby s ním čtyřikrát prohrál a neuhrál ani set.

Se Švýcarskem hráli čeští tenisté naposledy v roce 1998 v Curychu, tehdy v zápasu prvního kola prohráli 2:3. V historické bilanci je však Československo a nástupnická ČR lepší, ze sedmi zápasů vyhrály pět.

Mnohem příjemnějšího soupeře než Češi mají slovenští tenisté, kteří loni nenavázali na finálovou účast a vypadli ze Světové skupiny. O návrat budou na domácí půdě bojovat s Koreou. Los přinesl i atraktivní duely mezi Srbskem a Austrálií nebo Británií a Chorvatskem.

Los baráže:
ČR - Švýcarsko, Srbsko - Austrálie, Rakousko - Brazílie, Peru - Bělorusko, Izrael - Chile, Británie - Chorvatsko, Japonsko - Rumunsko, Slovensko - Korea.

Autor:

Prodej rodinné domy, 135 m2 - Týn nad Vltavou - Malá Strana
Prodej rodinné domy, 135 m2 - Týn nad Vltavou - Malá Strana

Havlíčkova, Týn nad Vltavou - Malá Strana, okres České Budějovice
2 890 000 Kč