Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Cetkovská vyřadila favoritku Li Na a je ve finále

Sport

  22:57
NEW HAVEN - Česká tenistka Petra Cetkovská si v New Havenu zahraje poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA. V dnešním semifinále zdolala po dvou a tři čtvrtě hodinách 6:2, 5:7 a 7:6 vítězku Roland Garros Li Na z Číny.

Šťastná Petra Cetkovská foto: ČTK

Šestadvacetiletá Cetkovská hraje v New Havenu svůj životní turnaj, přestože se do hlavní soutěže musela prokousat z kvalifikace. Osmifinalistka letošního Wimbledonu porazila v generálce na US Open pátou nasazenou Agnieszku Radwaňskou, čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou a nyní i turnajovou dvojku a sedmou hráčku světa Li Na.

Ve finále proti Wozniacké nebo Schiavoneové

Poslední soupeřkou prostějovské rodačky Cetkovské, která už dlouhá léta žije ve Francii, bude další favoritka. Utká se buď se světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska, nebo s loňskou šampionkou Roland Garros Franceskou Schiavoneovou z Itálie.

Čtyřicátá hráčka světa Cetkovská v dnešním utkání plném zvratů směřovala k rychlému vítězství, ale po zisku první sady nedokázala v druhé udržet brejk a Li Na srovnala. V dvanáctém gamu Cetkovská podávala na to, aby poslala set do tie-breaku, místo toho však dvěma dvojchybami darovala sadu soupeřce.

Ani v rozhodujícím setu nedokázala Češka využít náskok, ale uspěla ve zkrácené hře. Tu zakončila při pátém mečbolu a vyhrála ji 11:9.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!