130 let

Česká dvojice Jágr (číslo 68) a Klepiš (20) se raduje z gólu. | foto: www.hawk.ru

Chceme lidi hokejem potěšit

Sport
  •   9:59
PRAHA - Po Martinu Strakovi se, zdá se, našel nový dvorní spoluhráč k Jaromíru Jágrovi. Forvard Jakub Klepiš (24) se slavným hokejistou odehrál sezonu v Omsku, teď si po jeho boku zahraje i v národním týmu na Českých hokejových hrách. „Kdyby to takhle dopadlo i na mistrovství světa, tak bych se určitě nezlobil,“ smál se.

* Před domácím publikem si v reprezentaci zahrajete v první formaci a navíc s Jágrem. Co na to říkáte?

 Je to výborné. Jardu znám, což je pro mě výhoda. Taky možná dostanu víc času na ledě, protože Jarda bude asi hodně vytěžovaný.

* Myslíte, že spolu budete nastupovat i na světovém šampionátu?

 To je ještě daleko. Přijedou kluci z NHL, takže se ještě neví, kdo s kým bude hrát. Sestava ještě není konečná, ale kdyby to takhle dopadlo i na mistrovství světa, tak bych se určitě nezlobil. (smích)

* Bavili jste se ještě s Jágrem o Omsku?

 Ještě nějaký vtípky o Omsku proběhly. Říkal, že mám zase zpátky rýmu, protože když jsem byl v Omsku, tak jsem byl hodně nemocný, ale jinak jsme se spíš bavili o nároďáku.

* Centrem vašeho útoku bude Petr Čajánek. Vyhovuje vám tahle spolupráce?

 Má obrovský přehled, skvěle rozdává puky a je to velký bojovník. Tam by neměl být žádný problém.

* Dnes vás čeká Švédsko. Jaký to bude soupeř?

 Hodně bruslí, hrají tvrdě do těla a jsou silní na puku. Neviděl jsem sestavu, ale zápas to bude těžký, jako vždycky se Švédy.

* Jsou České hokejové hry hlavně přípravou na šampionát, nebo v domácím prostředí chcete především zvítězit?

 Jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Taky bychom chtěli doma lidi potěšit dobrým hokejem a výsledkem. Jde ale i o přípravu na mistrovství světa, takže to, co jsme natrénovali, chceme vyzkoušet v zápase.

Autor: Ivana Paulová