Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Chci si zopakovat Wimbledon, říká před US Open Šafářová

US Open

  11:49
NEW YORK (od našeho zpravodaje) - Bylo to v neděli na Flushing Meadows neskutečně klidné ráno. V zatím poloprázdném areálu Lucie Šafářová dotrénovala a v pondělí jako první z českých tenistů vstoupí do US Open. „Jsem ráda, že hraju úvodní rundu,“ řekla. „Nebudu muset čekat, až na mě přijde řada.“

Lucie Šafářová se raduje z vítězství ve čtvrtfinále Wimbledonu. foto: Reuters

Zatím prožívá báječný rok. Ve Wimbledonu se prostřílela do semifinále, na žebříčku se vyšplhala do dosud nepoznaných výšin – do Top 15. Teď ještě potřebuje potvrdit povedenou sezonu na posledním grandslamu.

Stihla jste tu patnáctku oslavit?
Po Cincinnati jsem měla dva dny volno, tak jsme to trošičku oslavili a zapili u sestry. Udělala mi domácí margaritu. Je vážně paráda, že jsem 14. nasazená na US Open.

Ale vám se tu obvykle příliš nedaří. Nepřekročila jste 3. kolo. Věříte si teď víc?
Mám z úspěchů radost a nesu si ji do turnajů. Doufám, že se v takové náladě budu líp prát se zápasy, které mě čekají.

Po Wimbledonu jste solidně zvládla přechod na beton, že?
Docela jo. Hrála jsem dobře jak v Montrealu, tak v Cincinnati, kde jsem porazila Venus Williamsovou. Jsem zdravá, cítím se dobře, tak snad to tady půjde.

Tenistka Lucie Šafářová

Tvrdý povrch vám sedí víc než tráva. Na jaký výsledek si v New Yorku troufáte?
Bylo by fajn splnit nasazení, tedy postoupit do osmifinále. Pocity z Wimbledonu bych si chtěla zopakovat i na jiném grandslamu. K tomu ale vede dlouhá cesta, takže půjdu hezky krůček po krůčku.

Grandslamové výsledky v této sezoně stupňujete: 3. kolo v Melbourne, 4. kolo v Paříži, semifinále v Londýně. Takže…
Jo, to je pravda! Když to tak půjde dál, nebudu se vůbec zlobit.

Jak vám sedí zdejší podmínky, počasí a povrch?
Mám raději australský beton, který je trošku pomalejší. Ale už jsem teď v Americe hrála tři turnaje, takže jsem si zvykla.

ČTĚTE VÍCE

Co vás napadlo, když jste se dozvěděla o sokyni pro první kolo, Maďarce Babosové?
Hrály jsme spolu debla v Brisbane. Má jeden z nejrychlejších servisů, když hrála se mnou, kolikrát dala dvoustovku. Musím taky dobře podávat a počkat si na brejk. Určitě to není lehká soupeřka, ale byly tam i nepříjemnější varianty.

Cítíte i tady, že je o vás po Wimbledonu větší zájem?
Pravda, lidi mě v zahraničí víc poznávají, ta pozornost je výraznější. Já na druhou stranu nejsem člověk, který by tohle vyhledával. Ale je samozřejmě příjemné slyšet gratulace, když jsou na mě lidé hodní.

Bude vám tu jako v minulosti fandit výprava vedená vaší sestrou?
Přijede celý autobus, takže budu mít hodně fanoušků. Ségra vede tenisový klub v Newburghu, na sever od New Yorku. Vždycky v pondělí jezdí na US Open, takže tady budu mít svoji „army“.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!